Aceasta reteta de curcan , daca ar avea si ciuperci ar putea fi un Curcan Wellington,ideal pentru cei ce savureaza carnea de curcan. Pentru ca mie mi se pare ca pieptul de curcan este mai sec, am ales ca in loc de ciuperci, sa-l umplu cu ardei copti,sunca, spanac si cascaval.
Reteta este foarte simpla, gustoasa , placuta ochiului,cu aromele imbietoare care sunt de-a dreptul apetisante, iar gustul... dar mai bine-mi spuneti voi.
NECESAR de alimente :
1/2 piept de curcan
150 g bacon crud-uscat
100 g cascaval
2-3 ardei kapia copti
100 g spanac
400 g aluat foietaj
- pentru marinada :
70 ml ulei aromatizat
1 lingurita rasa boia afumata
sare
piper
frunze salvie
cimbru
fulgi de usturoi
MOD de PREPARARE :
Filetam pieptul de curcan , cat mai subtire posibil .Daca se poate nu taiem carnea de tot.
Dupa ce pregatim marinada, cu ajutorul unei pensule o intindem pe suprafata pieptului de curcan.Dam la rece pentru vreo doua ore,pina se decongeleaza aluatul de foietaj.
Intindem foietajul, punem pe el fileurile de curcan unse si asezam feliile de bacon crud-uscat, astfel incat sa le asezam pe intreaga suprafata a pieptului.
Radem apoi cascavalul,pe razatoarea cu gauri mari.
Deasupra asezam ardeii copti, fara samburi si cotor si spanacul decongelat ( eu l-am avut pus de mine pentru iarna).Peste spanac presaram fulgi de usturoi si sare.
Rulam cu grija foietajul cu pieptul de curcan, cat mai strans posibil si il punem intr-o forma ce va merge la cuptor. Eu l-am pus intr-o forma de chec. Intepam cu o furculita foietajul, din loc in loc , mai des, sa se poata patrunde bine carnea.
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 200 de grade C pentru aproximativ o ora si 15 - o ora jumate , dupa care scoatem rulada si o ungem cu galbenus de ou batut. Dam din nou la cuptor pentru inca 10 minute.
Va iesi o rulada minunata , pe care o puteti servi calda alaturi de un piure de cartofi, legume fierte la aburi, orea sau o salata.
Pofta mare sa aveti !
Arata super!
RăspundețiȘtergereSi a si fost tare buna !
ȘtergereMinunata reteta,minunat preparat!
RăspundețiȘtergereO seara frumoasa!
Noua ne-a placut tare mult Medi draga....
ȘtergereTe tzuc !
Ce bunatate de rulada, ai tu aici! Te tzuc, tzuc!
RăspundețiȘtergereBuna de tot Merisor drag !
ȘtergereSi eu te tzuc cu drag !
Minunată!
RăspundețiȘtergereTe astept la o portie Mari draga !
ȘtergereComment de pe FACEBOOK :
RăspundețiȘtergereGeta Gorgovan
E un deliciu
4 ore · Îmi place · 1
Florescu Aurelia
Daa merita încercat
4 ore · Îmi place
Sa-mi spuneti, va rog , cum a fost, daca o faceti !
ȘtergereDe pe FACEBOOK:
RăspundețiȘtergereLia Maria Grozi
Tare bine arată
Lili Liliana
minunata!!!
Vintilescu Daniela-Monica
Îmi place
Haplea Bucatarul
Ce bunatate!!!
Iuliana Tarnoveanu
Arata excelent!
Iancu Lubita
e buna dar eu vreau tort!!!
Margareta Cismasiu
Lulu,ai rabdare...intai aperitivul.
Iancu Lubita
Daaa,adevarat spui Marga!!
Camelia Khalil
wow,dar,frumos mai arata.
Melania Parus
mmm
Vine si tortul mai tarziu !
ȘtergereVa tzuc !
Tare apetisanta si buna rulada ai facut, Sidy draga!! :*
RăspundețiȘtergereBuna si satioasa a fost. Dar...s-a dus.....!
ȘtergereTe tzuc !