Reteta aceasta este o minunatie,o salată hrănitoare şi sănătosă !
Somonul afumat,ouale si cascavalul fac casa buna...poate puteam adauga si 1-2 cartofi....Altadata...
Va sfatuiesc sa folositi somonul feliat foarte subtire, se amesteca mai bine in salata.
Alimente NECESARE :
100 g somon afumat
5 oua
6 oua de prepelita
1/2 ardei gras rosu
100 g cascaval
2 linguri maioneza de casa
100 g iaurt facut in casa
1 lingura mustar iute
zeama de la 1/2 lamaie
sare
piper
patrunjel vede frunze
- pentru ornat :
cateva rosii cherry
3-4 oua de prepelita fierte
2 fire patrunjel verde frunze
MOD de PREPARARE :
Toate ouale le punem la fiert in apa cu sare si le lasam sa fiarba 10 minute din momentul in care incepe apa sa clocoteasca.
Dupa ce au fiert, le lasam in apa rece 2 minute, apoi le curatam de coaja.
Radem cascavalul si taiem in cuburi mici ardeiul rosu si feliile de somon afimat.
Tocam marunt frunzele de patrunjel verde
Stoarcem 1/2 de lamaie.
Intr-un bol mai mare preparam amestecul din maioneza de casa( preferabil) , iaurt( daca nu aveti de casa, poate sa fie altul, dar sa fie gras), mustar, zeama de lamaie, sare si piper.Amestecam sa se omogenizeze ingredientele.
Ouale le dam pe razatoarea cu gauri mari si le punem intr-un bol mare in care vom aranja salata.
Adaugam si celelalte alimente pe care le-am taiat cubulete sau le-am tocat si deasupra turnam sosul obtinut din maioneza si iaut. Amestecam sa se omogenizeze.
Gustam salata si asezonam daca este cazul.
Ornam salata cu felii de oua de prepelita , rosii cherry si frunze de patrunjel verde.
Dam la rece salata, pentru cateva ore, sa se intrepatrunda toate alimentele pe care le-am folosit, apoi servim salata pe farfuriute sau pe tartine.
Pofta mare sa aveti !
O reteta delicioasa! Pentru noi cred ca a devenit una din retetele preferate...
Ce-mi place salatat ta, e fix pe gustul meu!
RăspundețiȘtergereTe tzuc cu drag!
Si noua ne-a placut mult si am sa o mai fac , sigur....
ȘtergereTe tzuc Merisor !
Sunt convinsa ca e o minunatie, pentru ca arata fantastic de bine :)
RăspundețiȘtergereAsa si este draga Simona.
ȘtergereTe tzuc cu drag !
Acum cand citesc mi s-a facut o pofta mare mare de tot,dar stii de ce?pentru ca este ceasul 18 si eu nu am mancat de pranz!!!!!hahaha,super tare nu???
RăspundețiȘtergereNu mai spun nimic,ca mi se face rau!!!pup,pup!!
Aoleu soro !!! Inseamna ca azi iar te-ai inchis in bucatarie la facut bunatati !
ȘtergereTe tzuc Lulu !
yammy..parca-i simt gustul! n-am mai mancat asa ceva de multi ani, dar n-ar strica sa fac si eu zilele astea :)
RăspundețiȘtergereDaca ai putin sosmon afumat in casa, restul sigur le ai si poti sa incerci Dia !
ȘtergereHaplea Bucatarul
RăspundețiȘtergereCe buna trebuie sa fie!
Noua ne-a placut mult de tot, Victoras !
ȘtergereEu o sa incerc neaparat salata ta! Are exact ce imi place mie!
RăspundețiȘtergereSunt sigura ca iti va place.....!
Ștergere
RăspundețiȘtergereGoogle + :Victoria P - Bucuresti
O ideea tare buna pentru a prepara somonul afumat!
Multumim, Sidonia! Esti o minune!
Multumesc Victoria, dar nici chiar asa....
ȘtergereJean Prunescu
RăspundețiȘtergereAsta da , salata de duminica , servita cu cei dragi ....servita pe tost si chiar ar merge si putina ceapa taiata marunt si frecata cu putina sare ....felicitari , intradevar e o minunatie !
Aveti dreptate stimate maestru !Putina ceapa i-ar da un gust deosebit....
ȘtergereMultumes de aprecieri, mai ales ca vin din partea dvs !