O mancare delicioasa si consistenta,dulce-picanta, perfecta pentru un prânz de weekend, în familie.
Are o glazură deosebită, crocantă şi aromată, din miere şi muştar, un gust deosebit...iar garnitura aratoasa este in stil suedez,cartofi Hasselback. Numele l-au imprumutat de la restaurantul Hasselbacken din Stockholm unde au fost serviti pentru prima data ,in acesta forma de eventai sau acordeon.
Reteta lor este simpla, desi aspectul pare extrem de complicat, dar avem nevoie de un cutit bine ascutit si putina rabdare.
Avem NEVOIE de :
4-6 pulpe pui (de la tara- preferabil)
2-3 linguri condimente cu miere si mustar Kotanyi
1-2 cartofi/pulpa pui
ulei de masline organic
100 g unt
1 caciulie usturoi
sare roz de Himalaya
salvie proaspata
150 m vin alb
2 linguri sos Worcestershire
MOD de PREPARARE :
Pulpele de pui spalate si curatate , le punem intr-un bol care are capac, in care am pregatit un sos din vin, condimente de pui, sos Worcestershire, 2 linguri ulei de masline bio ,usturoi presat si frunze de salvie rupte.
Pulpele le tinem in acest sos( acoperite), de seara pina a doua zi dimineata, sau daca va grabiti ,macar vreo 3 ore, tinute la rece in frigider.
Intre timp pregatim cartofii.Curăţam cartofii de coajă şi ii tăiem în felii subţiri , dar nu de tot ci cât să se ţină feliile unite unele de altele ,în partea de jos (in mod traditional in fantele create prin felierea cartofului se pun bucatele de unt, sare si piper, iar in functie de gust si dorinte puteti pune si feliute de cascaval sau alte branzeturi, usturoi sau ceapa, ierburi aromatice).
Presaram pe ei sare de Himalaya si intre felii punem unt taiat subtire si usturoi taiat la fel.
Deasupra presaram putin patrunjel verde si cate o lingura de ulei de masine.Invelim cartoful in foaie e copt umezita si stoarsa si apoi in folie de aluminiu.
Punem cartofii in tava in care vom coace si pulpele, in care am rasturnat vinul si putina apa.
Scoatem pupele de la frigider, le punem pe grataru tavii in care sunt cartofii si e am la cuptorul inainte incalzit la 180-200 de grade, depinde de fiecare cuptor.
Le lasam acolo o ora( sunt pulpe de pui de casa doar), apoi scoatem tava si indepartam gratarul cu pulpele , pentru ca vom desface hartia de copt si folia .
ATENTIE sa nu va opariti cu aburii formati !!!
Lasam cartofii in hartiile desfacute, sa se rumeneasca.
La final vom putea prezenta pe masa, o garnitura aratoasa, cu un invelis aproape crocant ca al cartofilor prajiti, cu un mijloc moale ca un piure, dar care, nu e decat un cartof copt "deghizat").Ce-mi mai place...
Servim cate o pulpa crocanta , alaturi de cate un cartof copt pe care -am presarat cu putin patrunje verde .
Daca doriti mai puteti pune pe cartof putin unt, sa se topeasca.
Si nu uitati sa adaugati si o salata, care va place mai mult.
Pofta mare sa aveti !
Imi foarte place.Ma ia cu ameteala de pofta.
RăspundețiȘtergereAsa este Miha...n-am mancat demul si m-a luat dorul !
RăspundețiȘtergeremi-ai facut o mare pofta,am sa pregatesc si eu aceasta reteta >d<
RăspundețiȘtergereIntr-adevar arata minunat pulpele astea crocante, sunt tare gustoase si cu siguranta am sa le mai fac, tot cu cartofi din acestia...
ȘtergereAna Ciobanu
RăspundețiȘtergereEști o mare gospodină și foarte pricepută.Te pup,Ana
Îmi place ·
Mutumesc mult Ana draga !Te tzuc...
ȘtergereIonel Ciuca
RăspundețiȘtergereDa. Cea mai sanatoasa mincare ca e fara porc !Îmi place...
Si asta-i drept....acum, asa un gratarel, totusi merge, nu ?
ȘtergereRoxana Radulescu
RăspundețiȘtergereCe frumos arata!Îmi place ...
Multumesc mult. Tava aceia cu gratar deasupra, face toti banii...!
ȘtergereRodica Liana Mindrutiu
RăspundețiȘtergerePrezentare super! Îmi place
Rodica multumesc mult !
Ștergere
RăspundețiȘtergereIoana Ursa
Super!! Si cu bunatatea asta pe masa ati poftit la cartofii mei cu oua ochiuri? Va pup. Îmi place !
DA, da, da ...!
ȘtergereMaria Udrea
RăspundețiȘtergereDelicii de la Sidy!Îmi place ...
Mutumesc Merisor !
ȘtergereGhencea Oprea Florina Dana
RăspundețiȘtergereExtra super mega delicios! Îmi place...
Asa este !
Ștergere