sâmbătă, 13 februarie 2016

Oua Benedict

By Sidonia Toncean   Posted at  17:59   Aperitive 9 comments

Istoria oualor Benedict este cam neclara si sunt mai multe povesti care pretind sa fie adevarate :
- Prin anul 1860 se pare că LeGrand Benedict, unul dintre clienţii fideli ai restaurantului Delmonico din SUA, s-a plictisit de acelaşi meniu şi într-o zi, a cerut ceva nou maestrului bucătar .Acesta a inventat celebrul sandwich a cărui reţetă iniţială includea brioşe franţuzeşti prăjite în loc de chiflă, şuncă pe mărimea brioşei şi ou prăjit care respecta de asemenea dimensiunile pentru a nu strica aspectul preparatului.
- O altă poveste legată de ouăle Benedict a fost consemnată în 1894, cand intr-un restaurant din New York, un anume Lemuel Benedict ar fi cerut să i se aducă mai multe chifle tăiate pe mijloc şi prăjite, şuncă friptă şi ouă sparte şi fierte în apă cu oţet, însoţite cu ceva sos olandez.
Bucătarul-şef a fost atât de plăcut surprins de această combinaţie încât a inclus-o în meniul restaurantului.
Daca restaurantee le au in meniu, de ce sa nu le facem si noi pentru un mic dejun consistent dar...savuros !






Avem NEVOIE de :

4 oua
2 chifle 
4 felii sunca afumata
2 linguri otet
sare
30 g unt
piper
verdeata

- sos olandez
2 gabenusuri
100 g unt
sare
piper
1/2 lingura zeama de lamaie





MOD de PREPARARE :

Prima data facem sosul . Punem untul la topit intr-o craticioara mica.
Cele doua galbenusuri le batem bine intr-un bol, pina fac spuma, apoi punem bolul pe bain -marie( deasupra unei craticioare in care am pus apa la fiert, dar sa avem grija sa nu ajunga bolul cu fundul in apa).
Adaugam putin cate putin untul topit( cam 75 de g), amestecand mereu cu telu si avan grija sa nu se taie sosul.



                                     



Adaugam sarea, piperul si zeama de lamaie si mai amestecam sa se omogenizeze toate ingredientele.
Luam bolul de pe bain-marie si adaugam si restul untului topit, amestecand continuu pina obtinem un sos aproape de consistenta unei maioneze.





Sunca o faiem si apoi o prajim in putin unt.
Chiflele te taiem tot in oua si le prajim putin, apoi le ungem cu unt.





Pregatim ouale romanesti. Punem cam 1 litru de apa la fiert cu otetul si cu sarea.
Spargem fiecare ou in cate un bol mic si cand apa fierbe ,facem cu o lingurita un vartej in apa in care turnam cate un ou.Astfel oul nu se va orinde de vas si albusul va fi strans in jurul gabenusului.
Lasam 1-2 minute sa fiarba oul si il scoatem cu ajutorul unei site mici.
Procedam la fel cu fiecare ou.




Dupa ce am uns chiflele cu unt , punem pe fiecare 1-2 bucatele de sunca prajita si apoi cate un ou poșat .






Cu o lingura adaugam sos olanez, tinut si el la cald , la fel ca si celelate preparate, apoi ornam cu verdeata tocata marunt si cu cateva rosii cherry.





Va garantez ca veti fi foarte multumiti de ceea ce ati obtinut .
Pofta mare sa aveti !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

9 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Asa este Dana draga !
      Si ca sa nu fie prea mute calorii, in loc de sunca putem pune spanac tras in putin unt si avem Oua Florentine !

      Ștergere
  2. Claudiu Toncean

    Preferatele mele!Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lasa Clau ca daca veniti acasa luna viitoare , va face mama cate vreti !

      Ștergere
  3. Sanda Suciu Ex Surtea

    Foarte bune si toate bune pana la sosul olandez care mi se pare f. pretentios,plus ca trebuie mancat imediat. Asa ca te rog trimite-mi si mie dimineata O PORTIE sa nu mai fac. Asa pe la 10 sa fiu acasa (de la biserica). Sa fii iubita zilnic si maine in mod special. Pupici.Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pina nu-l faci spui ca e pretentios, apoi iti pare rau ca nu l-ai mai facut Sanda Suciu Ex Surtea. Din cantitati se face doar atata sos cat se papa cu cele 4 oua...

      Ștergere
  4. Maria Elena Burdulea

    Vai Sidy, cat de bine arata! Ai noroc ca suntem departe, ca altfel ne prezentam la masa.Îmi place !

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.