Istoria oualor Benedict este cam neclara si sunt mai multe povesti care pretind sa fie adevarate :
- Prin anul 1860 se pare că LeGrand Benedict, unul dintre clienţii fideli ai restaurantului Delmonico din SUA, s-a plictisit de acelaşi meniu şi într-o zi, a cerut ceva nou maestrului bucătar .Acesta a inventat celebrul sandwich a cărui reţetă iniţială includea brioşe franţuzeşti prăjite în loc de chiflă, şuncă pe mărimea brioşei şi ou prăjit care respecta de asemenea dimensiunile pentru a nu strica aspectul preparatului.
- O altă poveste legată de ouăle Benedict a fost consemnată în 1894, cand intr-un restaurant din New York, un anume Lemuel Benedict ar fi cerut să i se aducă mai multe chifle tăiate pe mijloc şi prăjite, şuncă friptă şi ouă sparte şi fierte în apă cu oţet, însoţite cu ceva sos olandez.
Bucătarul-şef a fost atât de plăcut surprins de această combinaţie încât a inclus-o în meniul restaurantului.
Daca restaurantee le au in meniu, de ce sa nu le facem si noi pentru un mic dejun consistent dar...savuros !
Adaugam sarea, piperul si zeama de lamaie si mai amestecam sa se omogenizeze toate ingredientele.
Luam bolul de pe bain-marie si adaugam si restul untului topit, amestecand continuu pina obtinem un sos aproape de consistenta unei maioneze.
Sunca o faiem si apoi o prajim in putin unt.
Chiflele te taiem tot in oua si le prajim putin, apoi le ungem cu unt.
Pregatim ouale romanesti. Punem cam 1 litru de apa la fiert cu otetul si cu sarea.
Spargem fiecare ou in cate un bol mic si cand apa fierbe ,facem cu o lingurita un vartej in apa in care turnam cate un ou.Astfel oul nu se va orinde de vas si albusul va fi strans in jurul gabenusului.
Lasam 1-2 minute sa fiarba oul si il scoatem cu ajutorul unei site mici.
Procedam la fel cu fiecare ou.
Dupa ce am uns chiflele cu unt , punem pe fiecare 1-2 bucatele de sunca prajita si apoi cate un ou poșat .
Cu o lingura adaugam sos olanez, tinut si el la cald , la fel ca si celelate preparate, apoi ornam cu verdeata tocata marunt si cu cateva rosii cherry.
Un deliciu!!!
RăspundețiȘtergerePupici :*
Asa este Dana draga !
ȘtergereSi ca sa nu fie prea mute calorii, in loc de sunca putem pune spanac tras in putin unt si avem Oua Florentine !
Claudiu Toncean
RăspundețiȘtergerePreferatele mele!Îmi place ·
Lasa Clau ca daca veniti acasa luna viitoare , va face mama cate vreti !
ȘtergereSanda Suciu Ex Surtea
RăspundețiȘtergereFoarte bune si toate bune pana la sosul olandez care mi se pare f. pretentios,plus ca trebuie mancat imediat. Asa ca te rog trimite-mi si mie dimineata O PORTIE sa nu mai fac. Asa pe la 10 sa fiu acasa (de la biserica). Sa fii iubita zilnic si maine in mod special. Pupici.Îmi place ·
Pina nu-l faci spui ca e pretentios, apoi iti pare rau ca nu l-ai mai facut Sanda Suciu Ex Surtea. Din cantitati se face doar atata sos cat se papa cu cele 4 oua...
ȘtergereMaria Elena Burdulea
RăspundețiȘtergereVai Sidy, cat de bine arata! Ai noroc ca suntem departe, ca altfel ne prezentam la masa.Îmi place !
Va astept cu bratele deschise Lenuta draga !
ȘtergereDelicios preparat ! :)
RăspundețiȘtergere