O reteta delicioasa de placinta ce poate fi alegerea ideala pentru o gustare calda sau de ce nu , pentru felul principal, la o masa in familie.
Rece poate fi servita alaturi de o cana cu ceai cald sau o cana cu lapte batut .Dar cine zice ca nu se poate consuma si linga un pahar cu bere sau unul cu vin ?
Eu zic asa : chiar si cei mai reticenti mancaciosi de legume... cedeaza la prima inghititura.E buna...rau, serios. Noua ne-a placut extraordinar de mult !Nu ma credeti ? Incercati...!
Avem NEVOIE de :
- aluat
500 g faina
7g drojdie uscata( un pliculet)
250 ml lapte
20 ml ulei masline cu gust de trufe
80 m ulei de masline extravirgin
cimbru uscat
sare roz de himalaya
- umplutura
400 ml smantana
3 oua
2 fire praz
1 ardei rosu kapia
250 g cotlet haiducesc
50 g prosciutto crudo
50 g cascaval
cimbru verde
sare roz de himalaya
nucsoara
piper
MOD de PREPARARE :
Preparam aluatul mai inainte. Amestecam ingredientele uscate( faina, drojdia si sarea) intr-un vas mai mare, adaugam apoi putin cate putin laptele si uleiul, apoi framantam pina cand aluatul nu se mai lipeste de peretii vasului sau de mana.
Lasam a dospit( acoperit) la loc caldut, pina isi dubleaza volumul, cam o ora.
Facem umplutura . Curatam prazul si ardeiul rosu, prazul il taiem rondele subtiri , iar ardeiul rosu cubulete.
Cotletul haiducesc il taiem betigase.
Smantana o amestecam, intr-un bol ,cu ouale, cimbrul verde , condimentele si jumatate din cantitatea de praz si cotlet .Sa nu uitati sa razuiti nucsoara care va da un gust deosebit placintei.
Dupa ce aluatul si-a dublat volumul , il intindem pe o fata de masa presarata cu faina, cu sucitorul si il lasam asa , la cald, inca 10 minute, sa creasca.
Punem aluatul intr-o tava cu hartie de copt, astfel incat sa fie si pe peretii laterali, de un deget inaltime.
Cu o lingura intindem pe blat amestecul de smantana ,cu celelalte ingrediente.
Deasupra presaram cealalta jumatate de praz, cotlet si ardei.
Apoi prosciutto crudo taiat marunt si cascavalul ras, deasupra.
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade, pentru aproximativ o ora( depinde si de cuptor) pina se rumeneste frumos deasupra.
Scoatem tava din cuptor si servim placinta asa calda...dupa ce a stat vreo 5 minute sa se odihneasca( asta doar daca rezistati la mirosul imbatator...).
Cand este gata, se scoate din cuptor.Se lasa se se raceasca putin,apoi se taie si se serveste.
Pofta mare sa aveti !
Ce buuun! Abia astept sa o fac si eu !
RăspundețiȘtergerehttp://delightsts.blogspot.ro/
Multumesc de vizita Meea si de abia astept sa-mi povestesti cum ti-a iesit !
RăspundețiȘtergereSanda Suciu Ex Surtea
RăspundețiȘtergereAm citit reteta. Parc-ar fi pizza.Îmi place !
Pai daca ai citit-o Sanda ,atunci ai vazut ca blatul nu este de ...pizza !
ȘtergereMarina Hodorog
RăspundețiȘtergereDraga mea la ce bunatati postezi,mi-e frica sa iti dau like,sa nu ma ingras......absolut minunat tot ceea ce faci,te pup !
Îmi place ...
Mutumesc mult draga Marina !
ȘtergereBunaciuneee! pe gustul Zmeilor! ;)
RăspundețiȘtergereSunt sigura ca are sa le placa , draga mea !
Ștergere