duminică, 6 martie 2016

Friptura de pui cu cartofi la cuptor si sos alb de nuci

By Sidonia Toncean   Posted at  14:46   Preparate din carne de pui 22 comments

Navigand pe net am gasit aceasta reteta deosebita ,pe blogul bunei mele prietene Oana D si nici macar nu am apucat sa citesc toata reteta, pentru ca deja mi-am luat caietul si am notat-o !Eram sigura ca  este ceva savuros, asa ca azi m-am apucat sa o fac!
Daca mai vreti retete din acestea fine, va rog sa-i vizitati blogul, merita, credeti-ma !
Multumesc mult de tot pentru idee, draga mea Oana D si sper sa nu primesc bataie daca vin cu putine modificari...
A fost o reteta uimitor de buna, la care nu am mai apucat sa spal farfuriile, ca nu mai era nevoie.
Cu aceasta reteta am ajuns la reteta cu numarul 900 !





Avem NEVOIE de :

4 pulpe pui
4 cartofi albi mari
30 g unt
patrunjel verde
o crenguta rozmarin proaspat
1 lingura condimente pui
1 lingurita boia
sare
ulei

- pentru sos :
3-4  nuci( miezul)
zeama de la o lamaie
2 linguri faina
300 ml lapte
nucsoara
50 g cascaval ras
60 g unt
sare
piper






MOD de PREPARARE :

Taiem pulpele in doua si le dam cu putin ulei si condimentele pentru pui, apoi le lasam la rece de seara pina dimineata. Daca nu apucati sa le lasati atata timp, lasati-le macar o ora la rece, acoperite.





Curatam si spalam cartofii apoi ii taiem felii mai grosute de cam 6-7 mm si le punem la fiert in apa cu sare cam 7-10 minute, nu mai mult,ca se sfarma, rasturnam apa de pe ele si le lasam putin sa se raceasca, atata incat sa putem pune mana pe ele.




Punem grill-ul la incins( poate sa fie si de fonta sau din care aveti acasa) si prajim pulpele de pui, pe ambele parti, pina se rumenesc.




Miezul de nuca il prajim putin in tigaie , dar avem grija sa nu se arda, apoi il scoatem din tigaie, inlaturam coaja( pielita) si il maruntim apasand cu latul unui cutit , pe miez.




Pregatim sosul topind untul intr-o craticioara. adaugam faina si amestecam, dar avem grija sa nu isi schimbe faina culoarea, invartim repede adaugand laptele putin cate putin, avand grija sa nu se faca cocoloase.
Adaugam nuca sfaramata, cascavalul ras, nucsoara, sare si piper.
Gustam si mai asezonam daca este cazul, stingem focul si apoi adaugam zeama de lamaie dupa gust.





Ungem o tava care se poate introduce in cuptor, cu unt si punem cartofii fierti de jumatate, presaram frunzulete de rozmarin si mai punem putin unt deasupra.




Asezam deasupra lor pulpele de pui coapte, patrunjel verde tocat si dam la cuptor sa se rumeneasca cam 20-30 de minute pina sunt gata si cartofii.
Daca este nevoie mai adaugam putin unt sau ulei, in tava. sa se rumeneasca si cartofii.




Servim friptura alaturi de cartofi si sosul de nuci.Daca doriti se poate servi si o salata verde alaturi.
Veti fi incantati de gustul acestei minunate fripturi...




Pofta mare sa aveti !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

22 de comentarii:

  1. Aaaa, pai asta e o varianta imbunatatita, vreau si eu o portie, sper sa mai ai un pic! :))) multumesc mult pentru mentionare, Sidy! Te pup, o duminica excelenta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru tine oricand ramane o portie, draga Oana , te astept !
      Sa ai o saptamana senina, te tzuc cu drag !

      Ștergere
  2. Virginia Kandera

    Ești fenomenala!Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult Virgi !Te astept cu drag la o portie...

      Ștergere
  3. Iancu Lubita

    Daaaa bună! Sosul de nuci si eu l-am facut,e super bun!Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  4. Nadia Chn

    Vin la masa? Imi place mult !

    RăspundețiȘtergere
  5. Camelia Khalil

    Trebuie neaparat,incercat.N-am facut niciodat Sos de nuci.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai sa fii uimita cat de gustos este draga mea Cami....!

      Ștergere
  6. un deliciu pentru pofticiosi,felicitari draga Sid pentru reteta cu nr.900 si la cat mai multe retete <3

    RăspundețiȘtergere
  7. Margareta Cismasiu

    Mmmmmmm.....delicioasa! La cat mai multe retete minunate de-acum incolo!Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  8. Mioara Zamfir

    Sidy ,m-ai omorit ...zilnic altceva ...felicitari !Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  9. Partan Victor

    La multe retete minunate inainte!Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  10. Lia Maria Grozi

    Felicitari draga Sidy pentru toata munca depusa, pentru toate retetele delicioase , mult spor si inspiratie pe mai departe !Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Venind din partea ta aceste cuvinte frumoase, draga Lia, bucuria este cu atat mai mare....!Multumesc.

      Ștergere
  11. Felis Dumitru

    Ce bine suna!!! La cat mai multe retete! Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.