Navigand pe net am gasit aceasta reteta deosebita ,pe blogul bunei mele prietene Oana D si nici macar nu am apucat sa citesc toata reteta, pentru ca deja mi-am luat caietul si am notat-o !Eram sigura ca este ceva savuros, asa ca azi m-am apucat sa o fac!
Daca mai vreti retete din acestea fine, va rog sa-i vizitati blogul, merita, credeti-ma !
Multumesc mult de tot pentru idee, draga mea Oana D si sper sa nu primesc bataie daca vin cu putine modificari...
A fost o reteta uimitor de buna, la care nu am mai apucat sa spal farfuriile, ca nu mai era nevoie.
Cu aceasta reteta am ajuns la reteta cu numarul 900 !
Avem NEVOIE de :
4 pulpe pui
4 cartofi albi mari
30 g unt
patrunjel verde
o crenguta rozmarin proaspat
1 lingura condimente pui
1 lingurita boia
sare
ulei
- pentru sos :
3-4 nuci( miezul)
zeama de la o lamaie
2 linguri faina
300 ml lapte
nucsoara
50 g cascaval ras
60 g unt
sare
piper
MOD de PREPARARE :
Taiem pulpele in doua si le dam cu putin ulei si condimentele pentru pui, apoi le lasam la rece de seara pina dimineata. Daca nu apucati sa le lasati atata timp, lasati-le macar o ora la rece, acoperite.
Curatam si spalam cartofii apoi ii taiem felii mai grosute de cam 6-7 mm si le punem la fiert in apa cu sare cam 7-10 minute, nu mai mult,ca se sfarma, rasturnam apa de pe ele si le lasam putin sa se raceasca, atata incat sa putem pune mana pe ele.
Punem grill-ul la incins( poate sa fie si de fonta sau din care aveti acasa) si prajim pulpele de pui, pe ambele parti, pina se rumenesc.
Miezul de nuca il prajim putin in tigaie , dar avem grija sa nu se arda, apoi il scoatem din tigaie, inlaturam coaja( pielita) si il maruntim apasand cu latul unui cutit , pe miez.
Pregatim sosul topind untul intr-o craticioara. adaugam faina si amestecam, dar avem grija sa nu isi schimbe faina culoarea, invartim repede adaugand laptele putin cate putin, avand grija sa nu se faca cocoloase.
Adaugam nuca sfaramata, cascavalul ras, nucsoara, sare si piper.
Gustam si mai asezonam daca este cazul, stingem focul si apoi adaugam zeama de lamaie dupa gust.
Ungem o tava care se poate introduce in cuptor, cu unt si punem cartofii fierti de jumatate, presaram frunzulete de rozmarin si mai punem putin unt deasupra.
Asezam deasupra lor pulpele de pui coapte, patrunjel verde tocat si dam la cuptor sa se rumeneasca cam 20-30 de minute pina sunt gata si cartofii.
Daca este nevoie mai adaugam putin unt sau ulei, in tava. sa se rumeneasca si cartofii.
Servim friptura alaturi de cartofi si sosul de nuci.Daca doriti se poate servi si o salata verde alaturi.
Veti fi incantati de gustul acestei minunate fripturi...
Pofta mare sa aveti !
Aaaa, pai asta e o varianta imbunatatita, vreau si eu o portie, sper sa mai ai un pic! :))) multumesc mult pentru mentionare, Sidy! Te pup, o duminica excelenta!
RăspundețiȘtergerePentru tine oricand ramane o portie, draga Oana , te astept !
ȘtergereSa ai o saptamana senina, te tzuc cu drag !
Virginia Kandera
RăspundețiȘtergereEști fenomenala!Îmi place ·
Multumesc mult Virgi !Te astept cu drag la o portie...
ȘtergereIancu Lubita
RăspundețiȘtergereDaaaa bună! Sosul de nuci si eu l-am facut,e super bun!Îmi place ·
Da Lulu ai dreptate !
ȘtergereNadia Chn
RăspundețiȘtergereVin la masa? Imi place mult !
Nadia draga te astept cu bratele deschise !
ȘtergereCamelia Khalil
RăspundețiȘtergereTrebuie neaparat,incercat.N-am facut niciodat Sos de nuci.
Ai sa fii uimita cat de gustos este draga mea Cami....!
Ștergereun deliciu pentru pofticiosi,felicitari draga Sid pentru reteta cu nr.900 si la cat mai multe retete <3
RăspundețiȘtergereMultumesc mult draga mea !
ȘtergereMargareta Cismasiu
RăspundețiȘtergereMmmmmmm.....delicioasa! La cat mai multe retete minunate de-acum incolo!Îmi place ·
Multumesc frumos draga mea !
ȘtergereMioara Zamfir
RăspundețiȘtergereSidy ,m-ai omorit ...zilnic altceva ...felicitari !Îmi place ·
Mimi draga multumesc mult !
ȘtergerePartan Victor
RăspundețiȘtergereLa multe retete minunate inainte!Îmi place ·
Multumesc mult draga Victor !
ȘtergereLia Maria Grozi
RăspundețiȘtergereFelicitari draga Sidy pentru toata munca depusa, pentru toate retetele delicioase , mult spor si inspiratie pe mai departe !Îmi place ·
Venind din partea ta aceste cuvinte frumoase, draga Lia, bucuria este cu atat mai mare....!Multumesc.
ȘtergereFelis Dumitru
RăspundețiȘtergereCe bine suna!!! La cat mai multe retete! Îmi place ·
Multumesc mult draga Fely !
Ștergere