miercuri, 2 martie 2016

Limba cu ciuperci si sos de rosii

By Sidonia Toncean   Posted at  11:49   Preparate din carne de vitel 14 comments

Populară în Italia , în Grecia, unde se prepară cu măsline , dar şi în  Turcia( o prepara cu foaie de dafin ),limba de vita gatita cu sos, este  creditată de ceva vreme ca fiind si o reţetă românească.
Limba se digera usor si contine 13% proteine, 16% lipide.
Din punct de vedere al valorii alimentare, limba diferitelor specii de animale nu este inferioara carnii, asa ca haideti sa o savuram...





Avem NEVOIE de :


1 limba de vitel
2 cepe
50 g pasta de rosii
3 linguri ulei
3 catei usturoi
300 g ciuperci Home Garden
250 ml  bulion rosii
500 ml supa
2 linguri pasta gogosari
100 ml vin alb
boia afumata iute
10 masline negre fara samburi
50 g cepsoara murata
sare
piper


MOD de PREPARARE:

Limba spalata o punem la fiert in supa iar la timpul potrivit luam spuma formata deasupra.
Fierbem limba cam 1-2 ore , depinde de varsta animalului.
Putem fierbe limba si in oala sub presiune.
Calda, curatam limba de pielita alba.


 


Ceapa curatata si taiate julien , o calim in putin ulei , adaugam pasta de gogosari, usturoiul, ciupercile feliate, , cepsoara   intreaga, maslinele feliate, vinul, sare si piper.





Taiem limba, dupa ce s-a racit putin sa o putem tine cu mana, in felii cam de 1 cm grasime si o punem inapoi in supa.




Adaugam si limba la compozitia ce fierbe in vin, daca este cazul, adaugam putina supa , cat sa acopere limba si lasam sa fiarba cam 10 minute.





Punem bulionul, pasta de rosii, boiaua si lasam sa mai dea cateva clocote.




Cand toate sunt fierte bine, stingem focul si presaram deasupra patrunjel verde proaspat tocat.




Servim limba limba cu un piure de cartofi pufos, orez sau mamaliguta, fiecare dupa preferinta.




Pofta mare sa aveti !


Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

14 comentarii:

  1. Cu adevarat o reteta delicioasa ! Este bogata si plina de aroma. Gasesc mereu, in retetele tale, idei savuroase, gateli sanatoase si pline de bun gust !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult Claudia ! Esti tu o dulce si o scumpa, mereu....

      Ștergere

  2. Jean Prunescu

    Arata ca la " case mari "...!Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc ! Aprecierile sunt cu atat mai mari, cu cat vin din partea dvs !

      Ștergere
  3. Andreea Patrascu

    Bun de tot! Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  4. Home Garden

    Sidonia, platoul arată demențial ! Cu siguranță ați avut poftă... La cât mai multe rețete delicioase cu ajutorul de nădejde din bucătărie, Home Garden ...! O primăvară frumoasă! Îmi place .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu ma bucur ca existati si ca-mi faceti munca mai usoara !

      Ștergere

  5. Jean Prunescu

    Felicitari ! am o fereastra acum...sunt in ANGLIA si ma pregatesc pentru niste meniuri jamaicane ,cu multe fructe de mare , peste si fructe specifice zonei.... Oricum cu preparatul asta cum arata ti-ai facut numai dusmani ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mult succes in Anglia ! Unde sunteti, in ce parte ?Sunt sigura ca ii veti da gata pe englezi cu preparatele dvs ! Sa le face si poza( preparatelor) sa le vedem si noi !

      Ștergere

  6. Mioara Ioan

    Curcubeu in cerul gurii!!.....Ce bun o fi!!Îmi place ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mioara sa sti ca a iesit ceva deosebit....gustos de numa !

      Ștergere
  7. Intr-adevar, tocanita de limba cu masline am mai mancat si nu e rea deloc. Si cu ciuperci trebuie sa fie la fel de buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie incercata Oana draga. Noua ne-a placut mult....!

      Ștergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.