Populară în Italia , în Grecia, unde se prepară cu măsline , dar şi în Turcia( o prepara cu foaie de dafin ),limba de vita gatita cu sos, este creditată de ceva vreme ca fiind si o reţetă românească.
Limba se digera usor si contine 13% proteine, 16% lipide.
Din punct de vedere al valorii alimentare, limba diferitelor specii de animale nu este inferioara carnii, asa ca haideti sa o savuram...
Avem NEVOIE de :
1 limba de vitel
2 cepe
50 g pasta de rosii
3 linguri ulei
3 catei usturoi
300 g ciuperci Home Garden
250 ml bulion rosii
500 ml supa
2 linguri pasta gogosari
100 ml vin alb
boia afumata iute
10 masline negre fara samburi
50 g cepsoara murata
sare
piper
MOD de PREPARARE:
Limba spalata o punem la fiert in supa iar la timpul potrivit luam spuma formata deasupra.
Fierbem limba cam 1-2 ore , depinde de varsta animalului.
Putem fierbe limba si in oala sub presiune.
Calda, curatam limba de pielita alba.
Ceapa curatata si taiate julien , o calim in putin ulei , adaugam pasta de gogosari, usturoiul, ciupercile feliate, , cepsoara intreaga, maslinele feliate, vinul, sare si piper.
Taiem limba, dupa ce s-a racit putin sa o putem tine cu mana, in felii cam de 1 cm grasime si o punem inapoi in supa.
Adaugam si limba la compozitia ce fierbe in vin, daca este cazul, adaugam putina supa , cat sa acopere limba si lasam sa fiarba cam 10 minute.
Punem bulionul, pasta de rosii, boiaua si lasam sa mai dea cateva clocote.
Cand toate sunt fierte bine, stingem focul si presaram deasupra patrunjel verde proaspat tocat.
Servim limba limba cu un piure de cartofi pufos, orez sau mamaliguta, fiecare dupa preferinta.
Pofta mare sa aveti !
Cu adevarat o reteta delicioasa ! Este bogata si plina de aroma. Gasesc mereu, in retetele tale, idei savuroase, gateli sanatoase si pline de bun gust !
RăspundețiȘtergereMultumesc mult Claudia ! Esti tu o dulce si o scumpa, mereu....
Ștergere
RăspundețiȘtergereJean Prunescu
Arata ca la " case mari "...!Îmi place ·
Multumesc ! Aprecierile sunt cu atat mai mari, cu cat vin din partea dvs !
ȘtergereAndreea Patrascu
RăspundețiȘtergereBun de tot! Îmi place ·
Chiar ca a fost tare gustoasa.....!
ȘtergereHome Garden
RăspundețiȘtergereSidonia, platoul arată demențial ! Cu siguranță ați avut poftă... La cât mai multe rețete delicioase cu ajutorul de nădejde din bucătărie, Home Garden ...! O primăvară frumoasă! Îmi place .
Si eu ma bucur ca existati si ca-mi faceti munca mai usoara !
Ștergere
RăspundețiȘtergereJean Prunescu
Felicitari ! am o fereastra acum...sunt in ANGLIA si ma pregatesc pentru niste meniuri jamaicane ,cu multe fructe de mare , peste si fructe specifice zonei.... Oricum cu preparatul asta cum arata ti-ai facut numai dusmani ...
Mult succes in Anglia ! Unde sunteti, in ce parte ?Sunt sigura ca ii veti da gata pe englezi cu preparatele dvs ! Sa le face si poza( preparatelor) sa le vedem si noi !
Ștergere
RăspundețiȘtergereMioara Ioan
Curcubeu in cerul gurii!!.....Ce bun o fi!!Îmi place ...
Mioara sa sti ca a iesit ceva deosebit....gustos de numa !
ȘtergereIntr-adevar, tocanita de limba cu masline am mai mancat si nu e rea deloc. Si cu ciuperci trebuie sa fie la fel de buna!
RăspundețiȘtergereTrebuie incercata Oana draga. Noua ne-a placut mult....!
Ștergere