sâmbătă, 19 martie 2016

Panna cotta cu fructe de padure

By Sidonia Toncean   Posted at  15:13   Alte dulciuri 8 comments

Panna cotta este un desert din regiunea Piemonte in nordul Italiei si se traduce cu "smântână gătită". Acum acest desert se face  cu vanilie, fructe  sau cu ciocolata , dar reţeta tradiţională este simpla, fara nici un fel de arome, si se servea cu dulceata sau sirop de fructe.
De multe ori am zis ca ma apuc sa o fac, dar mereu intervenea cate ceva. Acum, cu ocazia provocarii din luna aceasta , de la Weekend cu spor , unde gazda este prietena mea Lulu - Iancu Lubita, am zis ca trebuie sa o fac pentru ca printre categoriile cerute de ea era si "Dulciuri cu fructe ".
Daca vreti retete multe de prin Italia, Franta sau autohtone, va recomand sa-i faceti o vizita pe blog  ca aveti ce citi si de unde alege. Nu sunt retete complicate, asa ca orice gospodina poate sa-si aleaga ce pofteste.
Iata-ma pornind la lucru...si nu-mi pare rau, ca am facut acest desert fara foc(cuptor) .




Avem NEVOIE  de :

400 ml smantana lichida
1 lingura zahar praf
1 plic Finesse vanilie bourbon
20 g gelatina

- pentru sos 
300 g fructe de padure
1 plic zahar vanilat
2 linguri zahar praf
50 ml apa





MOD de PREPARARE :


Intr-un vas care il putem pune pe aragaz, amestecam  smantana, zaharul praf si vanilia. Le punem pe foc mic avand grija sa nu clocoteasca , altfel se taie compozitia.
Nu lasam sa fiarba , doar sa se incalzeasca si sa se topeasca zaharul.




Punem gelatina la hidratat in sucul fructelor de padure 10 minute, apoi o incalzim pe aburi, avand grija sa nu clocoteasca, apoi o amestecam cu smantana incalzita.Amestecam sa se omogenizeze , dupa care udam cu apa rece forma in care o vom pune.
Rasturnam compozitia in forma si dupa ce s-a racit, o dam la rece pina a doua zi.




Punem deoparte o lingura cu fructe de padure, pentru ornat si restul intr-un vas  cu coada.Adaugam zaharul si apa, amestecam si lasam sa dea in clocot pina se topeste zaharul, apoi luam sosul de pe foc.

                          


Mixam cu mixerul vertical si daca sunt multe seminte si doriti sa le indepartati, se poate trece sosul prin sita.




Forma cu panna cotta o scoatem din frigider si o tinem cateva minute in apa calda, sa se desprinda desertul mai usor  din forma.
Punem panna cotta pe o farfurie si punem sos peste ea.
Este un desert racoros, excelent pentru a va indulci weekendul.
Pofta mare sa aveti !



Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

8 comentarii:

  1. Arata minunat! Daca sunt prima, primesc mai mult?

    RăspundețiȘtergere
  2. Te pup si multumesc pentru cuvintele frumoase,de asemenea ma bucur ca ti-a placut acest desert(sper!)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fii sigura ca am sa mai fac. Uite acum as vrea una cu fistic...dar sa fie verde !

      Ștergere
  3. Liana Vese Palcu

    Ce fain arata !Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  4. Mihaela Rotaru Pentie

    Ce bine arataaa...yamii...Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere

  5. Ana Ciobanu

    Salivez cit de bine arata...Îmi place !

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.