Panna cotta este un desert din regiunea Piemonte in nordul Italiei si se traduce cu "smântână gătită". Acum acest desert se face cu vanilie, fructe sau cu ciocolata , dar reţeta tradiţională este simpla, fara nici un fel de arome, si se servea cu dulceata sau sirop de fructe.
De multe ori am zis ca ma apuc sa o fac, dar mereu intervenea cate ceva. Acum, cu ocazia provocarii din luna aceasta , de la Weekend cu spor , unde gazda este prietena mea Lulu - Iancu Lubita, am zis ca trebuie sa o fac pentru ca printre categoriile cerute de ea era si "Dulciuri cu fructe ".
Daca vreti retete multe de prin Italia, Franta sau autohtone, va recomand sa-i faceti o vizita pe blog ca aveti ce citi si de unde alege. Nu sunt retete complicate, asa ca orice gospodina poate sa-si aleaga ce pofteste.
Iata-ma pornind la lucru...si nu-mi pare rau, ca am facut acest desert fara foc(cuptor) .
Avem NEVOIE de :
400 ml smantana lichida
1 lingura zahar praf
1 plic Finesse vanilie bourbon
20 g gelatina
- pentru sos
300 g fructe de padure
1 plic zahar vanilat
2 linguri zahar praf
50 ml apa
MOD de PREPARARE :
Intr-un vas care il putem pune pe aragaz, amestecam smantana, zaharul praf si vanilia. Le punem pe foc mic avand grija sa nu clocoteasca , altfel se taie compozitia.
Nu lasam sa fiarba , doar sa se incalzeasca si sa se topeasca zaharul.
Punem gelatina la hidratat in sucul fructelor de padure 10 minute, apoi o incalzim pe aburi, avand grija sa nu clocoteasca, apoi o amestecam cu smantana incalzita.Amestecam sa se omogenizeze , dupa care udam cu apa rece forma in care o vom pune.
Rasturnam compozitia in forma si dupa ce s-a racit, o dam la rece pina a doua zi.
Punem deoparte o lingura cu fructe de padure, pentru ornat si restul intr-un vas cu coada.Adaugam zaharul si apa, amestecam si lasam sa dea in clocot pina se topeste zaharul, apoi luam sosul de pe foc.
Mixam cu mixerul vertical si daca sunt multe seminte si doriti sa le indepartati, se poate trece sosul prin sita.
Forma cu panna cotta o scoatem din frigider si o tinem cateva minute in apa calda, sa se desprinda desertul mai usor din forma.
Punem panna cotta pe o farfurie si punem sos peste ea.
Este un desert racoros, excelent pentru a va indulci weekendul.
Pofta mare sa aveti !
Arata minunat! Daca sunt prima, primesc mai mult?
RăspundețiȘtergereCu siguranta Lenuta...te astept cu drag !
ȘtergereTe pup si multumesc pentru cuvintele frumoase,de asemenea ma bucur ca ti-a placut acest desert(sper!)
RăspundețiȘtergereFii sigura ca am sa mai fac. Uite acum as vrea una cu fistic...dar sa fie verde !
ȘtergereLiana Vese Palcu
RăspundețiȘtergereCe fain arata !Îmi place ·
Mihaela Rotaru Pentie
RăspundețiȘtergereCe bine arataaa...yamii...Îmi place ·
Ana Ciobanu
Salivez cit de bine arata...Îmi place !
Multumesc mult fetelor !
RăspundețiȘtergere