Cred ca pentru acest fel de mancare cu ardei ,care este o reteta taraneasca veche ,simpla de facut, puteti folosi orice fel de carne, nu doar de porc.
De fapt reteta originala a lui Marga este cu piept de curcan, eu am modificat-o putin.
Luna aceasta Margareta Cismasiu este gazda provocarii Weekend cu spor, initiata acum doi ani si ceva de Stefi iar ea ne-a propus ca teme urmatoarele 3 categorii :
- aperitive
- fel principal
- prajituri
Pentru ca nu mai vreau dulciuri pina la Paste si luna trecuta am facut aperitive, acum m-am hotarat sa fac acest fel principal, foarte delicios.
Avem NEVOIE de :
700 gr carne porc
7 ardei kapia copti
1 conserva rosii cuburi in bulion
1 ceapa
5 catei de usturoi
2 linguri ulei de masline
1 canita bulion de casa
sare
piper
busuioc
MOD de PREPARARE :
Intr-o cratita non-aderenta punem uleiul la incalzit.Ceapa o toacam marunt si o punem la calit pina devene translucida .
Adaugam carnea de porc taiata cuburi si o calim amestecand mereu,pana isi schimba culoarea.
Adaugam usturoiul dat prin presa si lasam pana carnea incepe sa se rumeneasca.Acum adaugam ardeii copti, taiati fasii si o cana cu apa, lasam sa fiarba acoperit la foc mediu pina carnea este facuta.
Adaugam apa si condimente daca mai este cazul.
La sfarsit cand carnea este gata, adaugam rosiile cuburi si bulionul.Amestecam bine si se lasa sa fiarba pana scade si sosul se ingroasa.
Cand toate sunt gata, adaugam busuiocul tocat si stingem focul.Servim mancarea alaturi de piure de cartofi si o salata verde.
Pofta mare sa aveti !
Iancu Lubita
RăspundețiȘtergereNuuuuu,de ce nu esti mai aproape??? Îmi place ·
Vezi ca am trimis colet pe Fan Curier !
ȘtergereDorina Topala
RăspundețiȘtergereSuperrr buna !Îmi place
Si noua ne-a placut mult de tot, Dorina draga...
Ștergere