Bucataria englezeasca moderna are multe retete originare din Imperiul Britanic , asa cum este si aceasta supa, o reteta surprinzatoare, atat din cauza ingredientului principal care este mustarul, cat si a faptului ca englezi nu prea servesc supe .
Supa aceasta este consistenta, hranitoare si delicioasa,fiind perfect potrivita cu clima neprietenoasa omului din Anglia ,unde ploua mult, e frig si bate vantul de coasta ,mai mereu.
Ea se serveste in mod traditional cu crutoane , dar eu am servit-o cu perlute de la Kaufland.
Avem NEVOIE de :
100 g mustar
1-2 linguri faina
1 morcov
40 g unt
1 cana lapte
1 l supa carne
200 ml smantana de gatit
2 galbenusuri
patrunjel verde tocat
crutoane( perle din paine)
sare
piper
ardei iute pentru servit
MOD de PREPARARE :
In oala in care vrem sa facem supa, punem la topit untul, adaugam morcovul razuit pe razatoarea mica si amestecam pina morcovul lasa culoare.Punem apoi faina si mustarul, amestecam sa se omogenizeze si adaugam treptat laptele, amestecand repede sa nu se faca cocoloase.
Punem si supa incalzita in oala , laptele si potrivim gustul cu sare si piper. sa fiarba cam 10 minute, pina cand este fiert morcovul si mai amestecam in supa din cand in cand.Daca este cazul , mai adaugam apa fierbinte in supa.
Galbenusurile le amestecam cu smantana sa se faca o pasta, apoi adaugam 1-2 polonice de supa fierbinte , omogenizam si turnam compozitia peste supa.
Stingem focul si nu mai lasam sa dea in clocot( s-ar putea sa se "taie" supa).
Servim supa cu crutoane( perle) si ardei iute linga si deasupra presaram patrunjel verde tocat.
Pofta mare sa aveti !
Liana Vese Palcu
RăspundețiȘtergereExcelenta !Îmi place ...
Elisabeta Sabina
RăspundețiȘtergereWawwwww ce buna.Îmi place ·
Sanda Bandui Jurca
RăspundețiȘtergereInteresant tare !!!Îmi place ...
Laura Nechita
RăspundețiȘtergereOau! interesanta! Îmi place ·
RăspundețiȘtergereMaria Udrea
Ioi, ce avem aici!Îmi place ·
Tare interesanta! Mă tentează!
RăspundețiȘtergereCamelia Khalil
RăspundețiȘtergereSupa de mustar?N-am auuzit de asa ceva.Am citit si am salvat.Nu-mi imaginez gustul,trebuie testata reteta.Nu e acra,Sidonia ,de la mustar?Trebuie un mustar,anume,sau nu conteaza?
Nu e acra deloc. Poti folosi orice fel de mustar preferi, eu am avut unul iute englezesc.
Ștergerechiar nu stiam ca se face si supa cu mustar. interesanta combinatie
RăspundețiȘtergere