joi, 2 iunie 2016

Fagottini cu sunca si cascaval

By Sidonia Toncean   Posted at  09:02   Aperitive 8 comments

Fagottini sunt niste pachetele( saculeti) de aluat umplute cu ceva sarat sau dulce, dupa gustul fiecaruia  și sunt consumate la micul dejun.
Sunt sfărâmicioase si crocante in exterior, dar moi în interior,bune mai ales calde.
Se fac foarte usor si repede, asa ca sunt minunate si cand sunteti anuntate in ultima clipa, ca musafirii sunt pe drum...



Avem NEVOIE de :

- pentru aluat :
300 g faina
150 ml apa calduta
1 lingurita sare
3 linguri ulei
1/2 plic drojdie uscata
1/2 lingurita zahar


- pentru umplutura :
felii cascaval
prosciutto crudo
oregano

1 ou pentru uns 






MOD de PREPARARE : 

Aluatul se poate face fie in masina de paine, programul "Aluat" , fie se framanta toate cu mana, apoi se lasa la dospit, la cald ,cam 30 de minute.
Putem opta si pentru o varianta mai  usoara , la care apelam in criza de timp, aluatul de foietaj din comert, pe care il decongelam inainte de al folosi.

Intindem aluatul dupa ce a dospit ,in foaie subtire, il portionam cat de mari dorim sa fie fagottini.




Punem peste bucatile de aluat  sunca, apoi feliile de cascaval si presaram oregano.




Rulam aluatul umplut( trebuia sa il fac pachetele, dar ma grabeam tare si am ales varianta rularii aluatului; credeti-ma ca a fost o idee minunata) si il undem cu ou batut, apoi il punem intr-o tava in care am pus hartie de copt.




Darm tava la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade, pina se rumeneste aluatul, cam 30-40 de minute.


Scoatem tava si lasam cam 10 minute sa se racoreasca putin apoi feliem  rulada.




Este delicioasa si dispare repede din farfurie, mai ales calda.
Dar sa nu credeti ca nu e bun si rece...




Pofta mare sa aveti !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

8 comentarii:

  1. Sanda Suciu Ex Surtea

    Foarte fain, am citit reteta si nu inteleg de unde e albastul acela? Îmi place .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar nu e...albastru ! E fara branza ...albastra.
      Cred ca din cauza luminii se vede mai...albastru !

      Ștergere
  2. Lia Maria Grozi

    Ce bine arata...vin si eu sa gust :) Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  3. Genica Stetca

    Unde se face degustarea ? Îmi place !

    RăspundețiȘtergere
  4. Eugen Fodorean

    Imi lasa gura apa...Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.