miercuri, 29 iunie 2016

Prajitura roz din albusuri cu mousse de visine

By Sidonia Toncean   Posted at  08:21   Prajituri 14 comments

O prajitura de sezon foarte gustoasa, un mic rasfat care se poate face cu orice fel de fruct, pentru o prajitura buna, duminica, in familie. Are un gust placut, racoros si delicat.
Gustul acrisor de visine merge de minune la mousse-ul acesta cu blat dulce, insiropat.





Avem NEVOIE de :

8-10  albusuri
300 g zahar
250 g amidon
1 lingura mac
2 linguri nuca de cocos rosie
1 plic praf copt
coaja de lamaie
zahar vanilat
sare

- pentru mousse de visine
500 g visine fara samburi
200 ml frisca lichida
1 plic gelatina
100 g zahar

1-2 plicuri Tort Gelee rosu




MOD de PREPARARE :

Albusurile cu un praf de sare se bat bine de tot cu mixerul, apoi adaugam zaharul si mixam pina se face o spuma tare.
Punem macul, nuca de cocos si coaja de lamaie si amestecam cu o spatula.




Adaugam apoi amidonul si cu grija amestecam , cu miscari de jos in sus sa se omogenizeze toate.




 O tava de 36X24 cm 0 tapetam cu hartie de copt si o ungem apoi cu putin unt.
Rasturnam compozitia in tava, o nivelam si o dam la cvuptorul dinainte incalzit la 180 de grade.
Dupa 10 minute reducem focul la 160 de grade si lasam sa se coaca blatul, facem testul cu scobitoarea.




Preparam mousse-ul de visine : visinele se pasează cu blenderul împreună cu zaharul.
Gelatina se lasă la înmuiat zece minute, apoi se adaugă în piureul de vișine .
Ulterior se încorporează frișca bătută bine și se amestecă bine.





Dupa ce blatul s-a copt si s-a racit, intindem pe el mousse-ul de visine, il nivelam
cu o spatula, apoi dam prajitura la rece pentru cateva ore.Bine ar fi sa o lasam la rece de seara pina dimineata.





Dupa ce s-a racit bine, punem deasupra jeleul preparat conform instructiunilor de pe plic si il uniformizam pe prajitura. Eu nu am avut timpul necesar, am pus jeleul cand prajitura nu era destul de rece si jeleul s-a absorbit.
Dupa ce jeleul s-a intarit la rece macar o ora, prajitura se poate orna si portiona.




Pofta mare sa aveti !


Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

14 comentarii:

  1. Am facut si eu candva o prajitura cu crema de visine. Dementiala a iesit!

    RăspundețiȘtergere
  2. Oana Durican

    Precis e gustoasa foc daca-i cu visine. Am si eu doua caldaruse culese din visinul de la coltul camerei mele, dar le pun la visinata. :)
    Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Spor la facut visinata ! Ca la cat de asump e alcoolul de 96 de grade...iti vine sa te lasi pagubas ! 40Ron/ juma de litru...

      Ștergere
  3. Hildegard Nicolaus

    Asta garantat e foarte buna! Îmi place

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai ales ca se poate face cu orice fel de fruct !

      Ștergere
  4. Desi sunt la dieta, nu pot refuza prajitura aceasta delicioasa! Salvez reteta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti sa o faci cu Green Sugar si atunci e Ok Vanda draga !

      Ștergere
  5. Lia Maria Grozi

    Ce culoare frumoasa ! si dacă e cu visine , sigur e pe gustul meu ! am s-o încerc ...Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De abia astept sa-mi spui parerea draga mea Lia !

      Ștergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.