O prajitura de sezon foarte gustoasa, un mic rasfat care se poate face cu orice fel de fruct, pentru o prajitura buna, duminica, in familie. Are un gust placut, racoros si delicat.
Gustul acrisor de visine merge de minune la mousse-ul acesta cu blat dulce, insiropat.
Avem NEVOIE de :
8-10 albusuri
300 g zahar
250 g amidon
1 lingura mac
2 linguri nuca de cocos rosie
1 plic praf copt
coaja de lamaie
zahar vanilat
sare
- pentru mousse de visine
500 g visine fara samburi
200 ml frisca lichida
1 plic gelatina
100 g zahar
1-2 plicuri Tort Gelee rosu
MOD de PREPARARE :
Albusurile cu un praf de sare se bat bine de tot cu mixerul, apoi adaugam zaharul si mixam pina se face o spuma tare.
Punem macul, nuca de cocos si coaja de lamaie si amestecam cu o spatula.
Adaugam apoi amidonul si cu grija amestecam , cu miscari de jos in sus sa se omogenizeze toate.
O tava de 36X24 cm 0 tapetam cu hartie de copt si o ungem apoi cu putin unt.
Rasturnam compozitia in tava, o nivelam si o dam la cvuptorul dinainte incalzit la 180 de grade.
Dupa 10 minute reducem focul la 160 de grade si lasam sa se coaca blatul, facem testul cu scobitoarea.
Preparam mousse-ul de visine : visinele se pasează cu blenderul împreună cu zaharul.
Gelatina se lasă la înmuiat zece minute, apoi se adaugă în piureul de vișine .
Ulterior se încorporează frișca bătută bine și se amestecă bine.
Dupa ce blatul s-a copt si s-a racit, intindem pe el mousse-ul de visine, il nivelam
cu o spatula, apoi dam prajitura la rece pentru cateva ore.Bine ar fi sa o lasam la rece de seara pina dimineata.
Dupa ce s-a racit bine, punem deasupra jeleul preparat conform instructiunilor de pe plic si il uniformizam pe prajitura. Eu nu am avut timpul necesar, am pus jeleul cand prajitura nu era destul de rece si jeleul s-a absorbit.
Dupa ce jeleul s-a intarit la rece macar o ora, prajitura se poate orna si portiona.
Pofta mare sa aveti !
Am facut si eu candva o prajitura cu crema de visine. Dementiala a iesit!
RăspundețiȘtergereMie imi place ca este racoroasa...
ȘtergereMaria Dan
RăspundețiȘtergereVreau si eu ! Îmi place ·
Te astept cu bratele deschise !
ȘtergereOana Durican
RăspundețiȘtergerePrecis e gustoasa foc daca-i cu visine. Am si eu doua caldaruse culese din visinul de la coltul camerei mele, dar le pun la visinata. :)
Îmi place ·
Spor la facut visinata ! Ca la cat de asump e alcoolul de 96 de grade...iti vine sa te lasi pagubas ! 40Ron/ juma de litru...
ȘtergereHildegard Nicolaus
RăspundețiȘtergereAsta garantat e foarte buna! Îmi place
Mai ales ca se poate face cu orice fel de fruct !
ȘtergereDesi sunt la dieta, nu pot refuza prajitura aceasta delicioasa! Salvez reteta.
RăspundețiȘtergerePoti sa o faci cu Green Sugar si atunci e Ok Vanda draga !
Ștergerecolorata si gustoasa!
RăspundețiȘtergereSI NOUA NE-A PLACUT MULT CA E...RACOROASA !
ȘtergereLia Maria Grozi
RăspundețiȘtergereCe culoare frumoasa ! si dacă e cu visine , sigur e pe gustul meu ! am s-o încerc ...Îmi place ·
De abia astept sa-mi spui parerea draga mea Lia !
Ștergere