joi, 9 iunie 2016

Pulpa de porc la cuptor - cu vin si varza

By Sidonia Toncean   Posted at  14:17   Preparate din carne de porc 6 comments

Prin decembrie 2013, Stefania Anastasiu  initia provocarea "Weekend cu spor": https://www.facebook.com/groups/367477420063931/
la care sunt invitate sa participe  bloggeritzele culinare , care doresc .
In  aceasta luna, gazda este Elena Bite cu al ei minunat blog : http://leniass.blogspot.ro/  , care ne-a propus urmatoarele categorii :
 - Aperitive-Gustari
 - Mancaruri cu carne
 - Dulciuri
Stiti ce am avut eu de facut ? Sa rasfoiesc delicioasele retete ale Elenei, care nu sunt putine la numar si  sa ma opresc la una ,pe care sa o prepar si sa o prezint pentru aceasta provocare.
Mi-a fost foarte greu sa aleg doar una,asa ca am ales mai multe...astazi va propun aceasta reteta delicioasa : Pulpa de porc la cuptor - cu vin si varza




NECESAR :

1,5 kg pulpa porc
- 1 varza noua
- 500 ml vin alb
- 1-2 ceapa uscata
- 2 morcovi
- 100 g unt
- 3 fire usturoi verde
- 4 cartofi
- 1 rosie
- cimbru
- sare
- boia
- piper proaspat macinat
- marar verde







MOD de PREPARARE :

Sper sa nu se supere pe mine Elena  ca am modificat putin reteta...
Curatam ceapa, morcovii si cartofii, ii spalam bine, ceapa o tocam marunt, morcovii ii razuim pe razatoarea cu gauri mari, cartofii si rosia ii taiem cuburi.
Varza o taiem putintel mai mare.




Intr-un vas termorezistent( cu capac) punem bucata de carne ,pe care am facut-o cu sare, piper si boia , pe toate partile.
Vasul il ungem prima data cu o bucata de unt.




Usturoiul il taiem marunt cu codite cu tot si il amestecam cu varza, cartofii, morcovii, ceapa care au fost taiate inainte.Punem sare, piper proaspat macinat si cimbru, apoi le amestecam pe toate.




In vasul in care am pus carnea, asezam legumele, apoi turnam vinul si acoperim vasul.
Dam vasul la cuptorul incalzit inainte la 180 de grade, pentru 15 minute, apoi reducem focul la 160 de grade.



Lasam sa se patrunda toate bine cam 1, 5- 2 ore, pina putem baga furculita in carne si ea se desface usor.
Scoatem capacul , ridicam carnea deasupra si o lasam 15 minute sa se rumeneasca putin.




Dupa ce toate sunt gata, stingem focul si lasam 10 minute friptura sa se odihneasca.
Apoi o portionam felii si servim friptura alaturi de varza noua  si celelalte legume.
Pofta mare sa aveti !



Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

6 comentarii:

  1. Elena Bite

    Arata bine! colorata si sigur si foarte gustoasa ...Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Delicioasa fripturica cu varza !
      Multumesc de idee...

      Ștergere
  2. Lia Maria Grozi

    Mi-ai facut asa o pofta...maine asta am sa prepar . Îmi place !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De abia astept sa-mi spui cat de savuroasa a fost....

      Ștergere
  3. Viorica Suciu

    Dupa cum arata, cred ca e grozav de buna !!Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Noua nea placut extrem de mult...are un gust deosebit !

      Ștergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.