Prin decembrie 2013, Stefania Anastasiu initia provocarea "Weekend cu spor": https://www.facebook.com/groups/367477420063931/
la care sunt invitate sa participe bloggeritzele culinare , care doresc .
In aceasta luna, gazda este Elena Bite cu al ei minunat blog : http://leniass.blogspot.ro/ , care ne-a propus urmatoarele categorii :
- Aperitive-Gustari
- Mancaruri cu carne
- Dulciuri
Stiti ce am avut eu de facut ? Sa rasfoiesc delicioasele retete ale Elenei, care nu sunt putine la numar si sa ma opresc la una ,pe care sa o prepar si sa o prezint pentru aceasta provocare.
Mi-a fost foarte greu sa aleg doar una,asa ca am ales mai multe...astazi va propun aceasta reteta delicioasa : Pulpa de porc la cuptor - cu vin si varza
NECESAR :
1,5 kg pulpa porc
- 1 varza noua
- 500 ml vin alb
- 1-2 ceapa uscata
- 2 morcovi
- 100 g unt
- 3 fire usturoi verde
- 4 cartofi
- 1 rosie
- cimbru
- sare
- boia
- piper proaspat macinat
- marar verde
MOD de PREPARARE :
Sper sa nu se supere pe mine Elena ca am modificat putin reteta...
Curatam ceapa, morcovii si cartofii, ii spalam bine, ceapa o tocam marunt, morcovii ii razuim pe razatoarea cu gauri mari, cartofii si rosia ii taiem cuburi.
Varza o taiem putintel mai mare.
Intr-un vas termorezistent( cu capac) punem bucata de carne ,pe care am facut-o cu sare, piper si boia , pe toate partile.
Vasul il ungem prima data cu o bucata de unt.
Usturoiul il taiem marunt cu codite cu tot si il amestecam cu varza, cartofii, morcovii, ceapa care au fost taiate inainte.Punem sare, piper proaspat macinat si cimbru, apoi le amestecam pe toate.
In vasul in care am pus carnea, asezam legumele, apoi turnam vinul si acoperim vasul.
Dam vasul la cuptorul incalzit inainte la 180 de grade, pentru 15 minute, apoi reducem focul la 160 de grade.
Lasam sa se patrunda toate bine cam 1, 5- 2 ore, pina putem baga furculita in carne si ea se desface usor.
Scoatem capacul , ridicam carnea deasupra si o lasam 15 minute sa se rumeneasca putin.
Dupa ce toate sunt gata, stingem focul si lasam 10 minute friptura sa se odihneasca.
Apoi o portionam felii si servim friptura alaturi de varza noua si celelalte legume.
Pofta mare sa aveti !
Elena Bite
RăspundețiȘtergereArata bine! colorata si sigur si foarte gustoasa ...Îmi place ·
Delicioasa fripturica cu varza !
ȘtergereMultumesc de idee...
Lia Maria Grozi
RăspundețiȘtergereMi-ai facut asa o pofta...maine asta am sa prepar . Îmi place !
De abia astept sa-mi spui cat de savuroasa a fost....
ȘtergereViorica Suciu
RăspundețiȘtergereDupa cum arata, cred ca e grozav de buna !!Îmi place ·
Noua nea placut extrem de mult...are un gust deosebit !
Ștergere