O reteta simpla si rapida, la caldura mare de afara. Acum sunt indicate mancarurile cu multe legume, piata geme de legume proaspete.
Si pentru ca trebuie sa mancam usor, nu am fript chiftelutele in tigaie ci le-am copt in cuptor( am noroc ca nu se incalzeste in bucatarie de la cuptorul meu), pina s-au rumenit in formele de briose...poate ca le-am lasat cu 5 minute in plus, dar faceam altceva bun.
Dovlecelul este cel mai bun când este încă foarte tânăr,pentru ca este foarte uşor digerabil si contine putine calorii.
Avem NEVOIE de :
1 dovlecel
1 morcov potrivit
200 g branza sarata( cas)
4 fire ceapa verde
3 catei usturoi
2 oua
2 linguri pesmet
marar verde
sare
piper
MOD de PREPARARE :
Curatam legumele iar dovlecelul il dam pe razatoarea mare , punem sare pe el si il lasam asa 20 de minute, apoi il stoarcem bine de tot, in pumni.
Morcovul il dam pe razatoarea mica , cepa o tocam marunt, usturoiul il dam prin presa, mararul il tocam si adaugam cele doua oua si branza razuita .
Amestecam bine compozitia si adaugam cele doua linguri cu pesmet .
Amestecam sa se omogenizeze si daca e nevoie mai adaugam sare si piper.
Pregatim formele de briose, le ungem cu putin unt si cu o lingura asezam compozitia in ele.
Deasupra asezam cateva fire de branza razuita si dam tavile la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade .
Lasam la cuptor cam 30 de minute pina se rumenesc , apoi le scoatem si le punem sa se raceasca pe un gratar.
Se pot servi atat calde cat si reci.
Calde se consuma ca atare iar reci se pot alatura unui sos de iaurt cu usturoi.
Pofta mare sa aveti !
Arata chiar foarte bine! O sa incerc si eu intr-una din zile, suna sanatos si gustos!
RăspundețiȘtergereChiar foarte gustos !
ȘtergereSa-mi spui daca faci, te rog.
Oroian Cornelia
RăspundețiȘtergereYumi,yumiii!!! Ce minuni faci,trimite cu o carte postala. Îmi place !
Mai bine vino sa-i gusti Cornelia !
ȘtergereFlorica Voichita
RăspundețiȘtergereMultam fain,iti scriu cum mi-au iesit ptr. ca nu stiu sa fac si sa trimit poze,sunt sigura ca-s f. bune ,tot ce am facut dupa retetele tale ,este grozav.Gasca mea stie de tine dupa reteta ,,pate de ficatei de pui".
Multam fain ,sa ne traiesti sa-ti dea D-zeu multa sanatate si sa ne mai trimiti retete .PUSI. Îmi place .
Multumesc mult Flori si de abia astept sa le faci...
Ștergere