joi, 14 iulie 2016

Chiftelute (briose)din dovlecel cu morcov si branza

By In bucatarie la Sidy   Posted at  16:52   Aperitive 6 comments

O reteta simpla si rapida, la caldura mare de afara. Acum sunt indicate mancarurile cu multe legume, piata geme de legume proaspete.
Si pentru ca trebuie sa mancam usor, nu am fript chiftelutele in tigaie ci le-am copt in cuptor( am noroc ca nu se incalzeste in bucatarie de la cuptorul meu), pina s-au rumenit in formele de briose...poate ca le-am lasat cu 5 minute in plus, dar faceam altceva bun.
Dovlecelul este cel mai bun când este încă foarte tânăr,pentru ca este foarte uşor digerabil si contine putine calorii.




Avem NEVOIE de :

1 dovlecel
1 morcov potrivit
200  g branza sarata( cas)
4 fire ceapa verde
3 catei usturoi
2 oua
2 linguri pesmet
marar verde
sare
piper




MOD de PREPARARE :

Curatam legumele iar dovlecelul il dam pe razatoarea mare , punem sare pe el si il lasam asa 20 de minute, apoi il stoarcem bine de tot, in pumni.
Morcovul il dam pe razatoarea mica , cepa o tocam marunt, usturoiul il dam prin presa, mararul il tocam si adaugam cele doua oua si branza razuita .




Amestecam bine compozitia si adaugam cele doua linguri cu pesmet .
Amestecam sa se omogenizeze si daca e nevoie mai adaugam sare si piper.
Pregatim formele de briose, le ungem cu putin unt si cu o lingura asezam compozitia in ele.




Deasupra asezam cateva fire de branza   razuita si dam tavile la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade .




Lasam la cuptor  cam 30 de minute pina se rumenesc , apoi le scoatem si le punem sa se raceasca pe un gratar.




Se pot servi atat calde cat si reci.
Calde se consuma ca atare iar reci se pot alatura unui sos de iaurt cu usturoi.
Pofta mare sa aveti !



Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

6 comentarii:

  1. Arata chiar foarte bine! O sa incerc si eu intr-una din zile, suna sanatos si gustos!

    RăspundețiȘtergere
  2. Oroian Cornelia

    Yumi,yumiii!!! Ce minuni faci,trimite cu o carte postala. Îmi place !

    RăspundețiȘtergere
  3. Florica Voichita

    Multam fain,iti scriu cum mi-au iesit ptr. ca nu stiu sa fac si sa trimit poze,sunt sigura ca-s f. bune ,tot ce am facut dupa retetele tale ,este grozav.Gasca mea stie de tine dupa reteta ,,pate de ficatei de pui".
    Multam fain ,sa ne traiesti sa-ti dea D-zeu multa sanatate si sa ne mai trimiti retete .PUSI. Îmi place .

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.