joi, 7 iulie 2016

Ciorba de pui a la grec

By Sidonia Toncean   Posted at  14:28   Ciorbe 2 comments

Adevărata ciorbă à la grec poartă numele Avgolemono, o combinatie de oua, suc de lamaie si supa fierbinte de carne. . Cel mai probabil a apărut în bucătăria grecească influențat de francezi.
“A la grec” desemneaza, deci, toate ciorbele cu aceste doua caracteristici, fie ca este vorba de miel , pui sau chiar peste.
Ciorbele grecesti nu contin smantana, iar culoarea alba a ciorbei se datoreaza acestui sosului avgolemono.
Ciorba de pui à la grec se serveşte fierbinte, cu câte o felie de lămâie în fiecare farfurie. Opţional se poate servi cu iaurt (sau smântână) şi ardei iute.
Ciorba de pui a la grec este una dintre cele mai bune ciorbe pe care le-am mâncat. Este foarte nutritivă şi săţioasă şi astfel poate fi consumată în locul felului principal. Această ciorbă este o mâncare complexă, bogată în vitamine şi minerale  şi nu ar trebui să lipsească din meniul nostru.




Avem NEVOIE de :

700 g carne de pui cu os
2 linguri ulei
1 păstârnac
1 ceapa
2 morcovi
putina telina
putina gulie
2 lamai
3 galbenusuri
50 grame orez
piper alb
piper negru
putin usturoi granulat

patrunjel verde frunze




MOD de PREPARARE :

Punem 3 l de apa intr-o oala mare si adaugam carnea portionata . Lasam sa fiarba si luam spuma care se formeaza. Dam focul mic, acoperim oala si lasam sa fiarba cam o ora.

Adaugam legumele, curatate, spalate si taiate cubulete, doar ceapa o lasam intrteaga( o vom arunca dupa ce e gata ciorba).




Morcovii i-am tras putin la tigaie, pentru culoarea ciorbei.




Lasam sa fiarba pana cand legumele sunt patrunse.
Punem orezul,cind a fiert oprim focul.


Batem galbenusurile intr-un castron si amestecam cu sucul de la lamai. Luam cu un polonic din supa fierbinte si, treptat, amestecand continuu, punem in sosul cu oua. Cand sosul a ajuns la o temperatura apropiata de cea a supei , rasturnam cu grija peste supa.



Amestecam, gustam si potrivim de sare si de piper. Daca este nevoie, mai stoarcem o lamaie pentru a obtine acreala dorita.




Deasupra ciorbei presaram patrunjel verde tocat.




Atentie, cand reincalziti ciorba, nu trebuie sa ajunga sa fiarba!
Opţional se poate servi ardei iute.



Pofta mare sa aveti !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

2 comentarii:

  1. Jean Prunescu

    Super ! merita sa incerci si cu niste marar tocat bine deasupra...Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.