miercuri, 13 iulie 2016

Cornulete aperitiv cu urda si cas

By Sidonia Toncean   Posted at  16:28   Aperitive 17 comments

Cornuletele acestea sarate sunt niste gustari minunate, pe care le-am facut sa le servim alaturi de o cana cu lapte, sana sau ceai, dimineata sau seara.
Sunt foarte gustoase atat calde cat si reci.O portie de cornulete sarate pot fi deliciul unei petreceri, iar aceste cornulete nu sunt nici macar greu de preparat.
Credeti-ma ca sunt delicioase...




Avem NEVOIE de : 


700 g faina
250 ml lapte caldut
2 oua
150 g smantana
250 g iaurt gras
80 ml ulei
50 g unt( topit si racit)
1 1/2 plic drojdie uscata
1 lingurita sare

- pentru umplutura :

400 g urda
200 g cas oaie
2 oua
3-4 fire ceapa verde
marar verde
sare
piper





MOD de PREPARARE :

Punem in bolul robotului laptele caldut , smanatana, untul topit si racit, iaurtul, uleiul,sarea ,apoi  faina, ouale ,drojdia si pormin robotul sa framante aluatul cam 3-5 minute pina cand toate sunt omogenizate.
Daca aluatul vi se pare prea moale, mai adaugati putina faina(  cine nu are robot care sa framante, va trebui sa faca aceasta operatiune cu mainile).




Punem aluatul la dospit, in loc cald, pentru aproximativ o ora.
Cat timp dospeste amestecam intr-un bol toate ingredientele pentru umplutura, rase, tocate...


Cand este bine crescut( creste de 2-3 ori mai mult decat a fost), impartim aluatul in 6 parti egale, pe care le intindem pe rand, cu sucitorul.




O bila intinsa o taiem in 4 si pe fiecare o crestam(optional).
Punem o lingura de umplutura pe fiecare triunghi si rulam cornuletele, dar invers ca de obicei, de la varf la baza.




Punem cornuletele in tava in care am asezat o hartie de copt, pe care am stropito cu ulei.
Le lasam in tava sa mai dospeasca inca aproximativ 15 minute .




Apoi le ungem cu ou batut si le dam la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade.
Asta depinde de cuptorul fiecareia.




Le coacem cam 30 de minute pina se rumenesc frumos.
Le scoatem si le punem pe un gratar sa se raceasca.




Sunt tare, tare gustoase...daca nu le puneam deoparte, nu mai aveam ce poza. Si vechinii au venit sa guste , ca prea fain mirosea in curte...




Pofta mare sa aveti !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

17 comentarii:

  1. Proteine cu carbo :P oare merge sa gresesc in weekend? :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa o data pe luna....merge ! faci 1/2 de reteta....!
      Mult succes !

      Ștergere
  2. Mioara Ioan

    Daaaaa, sunt minunate si eu am facut! Reteta ta de anul trecut, se pot umple cu orice: dulce, sarate! Îmi place !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Seamana putin cu parizienele, dar nu sunt la fel....

      Ștergere

  3. Cornelia Beschieru

    Sa tot mananci ! Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  4. Neli Alexa

    Super !Aroma a ajuns ka Galati,sper să nu mă îngraş ...Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere


  5. Doina Negru

    Eu mai trebuie sa slabesc 4 kg.si tu ma inebunesti cu fel de fel de bunaciuni!Esti sadica! Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce dieta mai vrei Doina draga , ca si asa esti slaba !

      Ștergere
  6. Marcela Bodnar

    Sunt foarte bune si eu fac. Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  7. Oana Durican

    Mmda.... noroc ca nu-s pofticioasa si niciodata n-am fost... altfel, ma teleportam la Oradea...Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te astept cu bratele deschise Oana mea draga !

      Ștergere
  8. Marieta Dima

    Doamne ,astazi tin post dar mor de pofta cand le vad.Ce bine arata! Îmi place .

    RăspundețiȘtergere
  9. Raducanu Ionela Cristina

    Nu stiu cum sa îți explic dar ... nu ma pot pronunța decât după ce mănânc vreo 10. Te pup arata bestial .
    Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.