Cornuletele acestea sarate sunt niste gustari minunate, pe care le-am facut sa le servim alaturi de o cana cu lapte, sana sau ceai, dimineata sau seara.
Sunt foarte gustoase atat calde cat si reci.O portie de cornulete sarate pot fi deliciul unei petreceri, iar aceste cornulete nu sunt nici macar greu de preparat.
Credeti-ma ca sunt delicioase...
Avem NEVOIE de :
700 g faina
250 ml lapte caldut
2 oua
150 g smantana
250 g iaurt gras
80 ml ulei
50 g unt( topit si racit)
1 1/2 plic drojdie uscata
1 lingurita sare
- pentru umplutura :
400 g urda
200 g cas oaie
2 oua
3-4 fire ceapa verde
marar verde
sare
piper
MOD de PREPARARE :
Punem in bolul robotului laptele caldut , smanatana, untul topit si racit, iaurtul, uleiul,sarea ,apoi faina, ouale ,drojdia si pormin robotul sa framante aluatul cam 3-5 minute pina cand toate sunt omogenizate.
Daca aluatul vi se pare prea moale, mai adaugati putina faina( cine nu are robot care sa framante, va trebui sa faca aceasta operatiune cu mainile).
Punem aluatul la dospit, in loc cald, pentru aproximativ o ora.
Cat timp dospeste amestecam intr-un bol toate ingredientele pentru umplutura, rase, tocate...
Cand este bine crescut( creste de 2-3 ori mai mult decat a fost), impartim aluatul in 6 parti egale, pe care le intindem pe rand, cu sucitorul.
O bila intinsa o taiem in 4 si pe fiecare o crestam(optional).
Punem o lingura de umplutura pe fiecare triunghi si rulam cornuletele, dar invers ca de obicei, de la varf la baza.
Punem cornuletele in tava in care am asezat o hartie de copt, pe care am stropito cu ulei.
Le lasam in tava sa mai dospeasca inca aproximativ 15 minute .
Apoi le ungem cu ou batut si le dam la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade.
Asta depinde de cuptorul fiecareia.
Le coacem cam 30 de minute pina se rumenesc frumos.
Le scoatem si le punem pe un gratar sa se raceasca.
Sunt tare, tare gustoase...daca nu le puneam deoparte, nu mai aveam ce poza. Si vechinii au venit sa guste , ca prea fain mirosea in curte...
Pofta mare sa aveti !
Proteine cu carbo :P oare merge sa gresesc in weekend? :))
RăspundețiȘtergereAsa o data pe luna....merge ! faci 1/2 de reteta....!
ȘtergereMult succes !
Mioara Ioan
RăspundețiȘtergereDaaaaa, sunt minunate si eu am facut! Reteta ta de anul trecut, se pot umple cu orice: dulce, sarate! Îmi place !
Seamana putin cu parizienele, dar nu sunt la fel....
Ștergere
RăspundețiȘtergereCornelia Beschieru
Sa tot mananci ! Îmi place ·
DA....asa este !
ȘtergereNeli Alexa
RăspundețiȘtergereSuper !Aroma a ajuns ka Galati,sper să nu mă îngraş ...Îmi place ·
Doar cu privirea ? Nici o sansa....!
Ștergere
RăspundețiȘtergereDoina Negru
Eu mai trebuie sa slabesc 4 kg.si tu ma inebunesti cu fel de fel de bunaciuni!Esti sadica! Îmi place ·
Ce dieta mai vrei Doina draga , ca si asa esti slaba !
ȘtergereMarcela Bodnar
RăspundețiȘtergereSunt foarte bune si eu fac. Îmi place ·
Sa va fie de bine ! Difera cu ceva reteta ?
ȘtergereOana Durican
RăspundețiȘtergereMmda.... noroc ca nu-s pofticioasa si niciodata n-am fost... altfel, ma teleportam la Oradea...Îmi place ·
Te astept cu bratele deschise Oana mea draga !
ȘtergereMarieta Dima
RăspundețiȘtergereDoamne ,astazi tin post dar mor de pofta cand le vad.Ce bine arata! Îmi place .
Raducanu Ionela Cristina
RăspundețiȘtergereNu stiu cum sa îți explic dar ... nu ma pot pronunța decât după ce mănânc vreo 10. Te pup arata bestial .
Îmi place ·
Atunci...te astept cu bratele deschise !
Ștergere