O leguma foarte hranitoare care cere foarte putin timp pentru preparare.
Gulia merge de minune in combinatie cu zeama de lamaie si reprezinta ingredientul perfect al unei ciorbe racoroasesi sanatoase.
Din pacate gulia nu este o leguma prea des intalnita in bucataria romanilor si e pacat, pentru ca ea e plină de vitamine şi nutrienţi si este buna si in diete.
Gulia si fiarta pur si simplu este fantastica,iar supa facuta din ea imi pare a fi una dintre cele mai aromate si gustoase supe din lume.
Avem NEVOIE de :
1 gulie mare si cruda
2 morcovi
1 patrunjel
1 ceapa
1 ou
200 ml iaurt light
zeama de lamaie
frunze patrunjel
sare
piper
MOD de PREPARARE :
Curatam tot zarzavatul si il taiem marunt, mai putin ceapa pe care o lasam intreaga.
Punem toate legumele in vasul de la Multicooker ( sau alt vas) adaugam apa necesara pina semnul indicat, asezonam.
Planificam aparatul pe programul "Fierbere-Boil" pentru o ora, acoperim si dam "Start".
Lasam aparatul sa-si faca treaba si noi ne ocupam de altceva...putem savura o cafeluta, daca nu avem altceva de facut.Masinaria lucreaza pentru noi...
Intr-un bol batem bine oul si il amestecam cu iaurtul si zeama de lamaie necesara.
Frunzele de patrunjel le tocam marunt.
Cand s-a scurs timpul necesar, adaugam oul cu iaurtul, amestecam si presaram patrunjel verde deasupra.
Potrivim gustul de sare , piper si zeama de lamaie.
O ciorbita usoara , sanatoasa si hranitoare pe care o putem servi alaturi de un ardei iute.
Pofta mare sa aveti !
Iancu Lubita
RăspundețiȘtergereO păpați voi ca e sănătoasa! Îmi place ·
Sa nu trebuiasca sa ai om bolnav in casa...
ȘtergereIoan Hulea
RăspundețiȘtergereBuna pentru oameni bolnavi ! Îmi place ·
Dar e sanatoasa !
Ștergere