Ciorbita aceasta imi place foarte mult si de aceea m-am si decis sa o impart cu voi, este o ciorba sanatoasa si hranitoare .Ciorba a la grec a cunoscut adaptari la fiacare tara ,care au indepartat-o de reteta originala.
Multe retete romanesti de ciorba à la grec imita doar la forma nu şi la gust originalul...
Adevarata ciorba à la grec poartă numele "Avgolemono", de la cele doua ingrediente de baza, specifice bucatariei grecesti si atat de dragi grecilor: ouale si lamaia.
Gustul original dat de aroma de lamaie da un plus de personalitate unei simple supe de pui cu legume.
Sosul de ou cu lamaie ofera finete si un plus de consistenta ciorbei grecesti de pui.
Avem NEVOIE de :
700 g carne porc cu oase
3 morcovi
2 radacini patrunjel
1/2 telina
1 fir ceapa verde
1 ceapa uscata
100 g mazare boabe
150 conopida
2 galbenusuri
200 ml smantana grasa
2 linguri ulei
zeama de lamaie dupa gust
sare
piper
MOD de PREPARARE:
Taiem in bucatele carnea de pe oase si o sotam in putin ulei, pina isi schimba culoarea, pe toate partile.Adaugam apoi si oasele.
Zarzavatul il curatam , il spalam si aloi il maruntim.
Adaugam cornea,oasele si celelalte zarzavaturi( ceapa uscata o lasam intreaga si la sfarsit o aruncam).
Adaugam apa necesara, asezonam si lasam sa fiarba pina cand carnea este fiarta, cam o ora.
La sfarsit galbenusurile le amestecam cu smantana si un polonic de ciorba fierbinte, rasturnam peste ciorba din oala si stingem focul.
Deasupra presaram patrunjel verde tocat proaspat.
Pofta mare sa aveti la ciorba asta minunata, servita alaturi de un ardei iute.
Nicoleta Adriana Lisca
RăspundețiȘtergereCiorba de porc a la grec? Îmi place...
DA ! Si e tare gustoasa...
ȘtergereRodica Liana Mindrutiu
RăspundețiȘtergereWauu ce meniu si ce culori frumoase! Îmi place .
Poftiti la masa, va rugam !
Ștergere