joi, 11 august 2016

Ghiveci de vară

By Sidonia Toncean   Posted at  11:49   Mancaruri de post 11 comments

Daca va grabiti sa incropiti ceva rapid de mancare , dar sa fie bun si sanatos, va recomand acest ghiveci simplu de tot.
Va recomand sa faceti o cantitate generoasa pentru ca acest ghiveci de legume de vară ,va fi pe placul întregii familii, mai ales ca se poate mânca și rece.
Daca doriti puteti sparge vreo doua oua pe el si atunci nu mai trebuie orez...




Avem NEVOIE de :

Depinde de ce cantitate vreti sa faceti

rosii bine coapte
ardei grasi
ceapa
ciuperci
orez
2 linguri ulei
sare
piper




MOD de PREPARARE :


Curatam ceapa si o taiem solzisori, apoi o tragem in putin ulei in cratita in care vom face ghiveciul.




Rosiile spalate si sterse le-am taiat marunt, la fel si ardeii si ii punem peste ceapa unde ii lasam acoperiti cam 10 minute, dar amestecam de cateva ori in cratita.




Punem ciupercile fierte si orezul spalat in ghiveci.Daca este cazul mai putem adauga un strop de apa, dar eu nu am pus ca au lasat rosiile suc.
Asezonam.




Cand orezul este fiert ghiveciul este gata.
Repede...nu ?



Pofta mare sa aveti !


Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

11 comentarii:

  1. Ionescu-Manafu Elena Natalia

    Mama a fost prof de menaj. La noi in zona - Prahova, Muntenia - nu se pune orez.
    Pilaf cu legume - da.
    Ghiveci de vară sau de toamna - excelent. Fără orez

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Toate retetele sunt versatile....
      Pe la noi in BH se face si asa !

      Ștergere
  2. Andrei Lumi

    Va contrazic pt ca cel mai bun ghiveci facut de Fabrica de conserve Buftea ,era cel cu orez.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nina Hotu

    Bun, bun...Pofta buna !Îmi place ·

    Nuta Bolfa

    Bun bunutz ! Pofta buna .Îmi place !

    RăspundețiȘtergere
  4. Nadia Somesan

    Si eu il fac cu orez, chiar saptamana asta am facut.Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  5. Mioara Ioan

    E bun oricum! Dar ca sa fie gata si mai repede, in loc de orez se pun 2-3 oua batute! Si cu castraveti acri la soare..... mananci...... pofta buna! Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mioara...daca citesti reteta si in acesta sunt oua !
      Dar e grozav si asa , doar cu oua !

      Ștergere

  6. Calinescu Elena

    În Ardeal se pune orez, bunica mea, Dumnezeu s-o odihnească, era bucătăreasă șefa la U.M.din Beiuș și făcea un ghiveci minunat! Îl mai fac și eu! Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  7. Oana Durican

    Intr-adevar, nici noi nu facem ghiveciul cu orez, dar fiecare il pregateste asa cum s-a obisnuit si cum ii place. Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este Oana ! Doar retetele astea nu sunt :batute in cuie" !!!
      Sunt versatile

      Ștergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.