Daca va grabiti sa incropiti ceva rapid de mancare , dar sa fie bun si sanatos, va recomand acest ghiveci simplu de tot.
Va recomand sa faceti o cantitate generoasa pentru ca acest ghiveci de legume de vară ,va fi pe placul întregii familii, mai ales ca se poate mânca și rece.
Daca doriti puteti sparge vreo doua oua pe el si atunci nu mai trebuie orez...
Avem NEVOIE de :
Depinde de ce cantitate vreti sa faceti
rosii bine coapte
ardei grasi
ceapa
ciuperci
orez
2 linguri ulei
sare
piper
MOD de PREPARARE :
Curatam ceapa si o taiem solzisori, apoi o tragem in putin ulei in cratita in care vom face ghiveciul.
Rosiile spalate si sterse le-am taiat marunt, la fel si ardeii si ii punem peste ceapa unde ii lasam acoperiti cam 10 minute, dar amestecam de cateva ori in cratita.
Punem ciupercile fierte si orezul spalat in ghiveci.Daca este cazul mai putem adauga un strop de apa, dar eu nu am pus ca au lasat rosiile suc.
Asezonam.
Cand orezul este fiert ghiveciul este gata.
Repede...nu ?
Pofta mare sa aveti !
Ionescu-Manafu Elena Natalia
RăspundețiȘtergereMama a fost prof de menaj. La noi in zona - Prahova, Muntenia - nu se pune orez.
Pilaf cu legume - da.
Ghiveci de vară sau de toamna - excelent. Fără orez
Toate retetele sunt versatile....
ȘtergerePe la noi in BH se face si asa !
Andrei Lumi
RăspundețiȘtergereVa contrazic pt ca cel mai bun ghiveci facut de Fabrica de conserve Buftea ,era cel cu orez.
Nina Hotu
RăspundețiȘtergereBun, bun...Pofta buna !Îmi place ·
Nuta Bolfa
Bun bunutz ! Pofta buna .Îmi place !
Asa este fetelor, e minunat !
ȘtergereNadia Somesan
RăspundețiȘtergereSi eu il fac cu orez, chiar saptamana asta am facut.Îmi place ·
Mioara Ioan
RăspundețiȘtergereE bun oricum! Dar ca sa fie gata si mai repede, in loc de orez se pun 2-3 oua batute! Si cu castraveti acri la soare..... mananci...... pofta buna! Îmi place ·
Mioara...daca citesti reteta si in acesta sunt oua !
ȘtergereDar e grozav si asa , doar cu oua !
RăspundețiȘtergereCalinescu Elena
În Ardeal se pune orez, bunica mea, Dumnezeu s-o odihnească, era bucătăreasă șefa la U.M.din Beiuș și făcea un ghiveci minunat! Îl mai fac și eu! Îmi place ·
Oana Durican
RăspundețiȘtergereIntr-adevar, nici noi nu facem ghiveciul cu orez, dar fiecare il pregateste asa cum s-a obisnuit si cum ii place. Îmi place ·
Asa este Oana ! Doar retetele astea nu sunt :batute in cuie" !!!
ȘtergereSunt versatile