duminică, 28 august 2016

Prajitura greceasca cu sirop si foi de placinta

By Sidonia Toncean   Posted at  07:30   Prajituri 12 comments

Mancarea greceasca este considerata de multi drept cea mai buna din lume si cu retete usoare si delicioase. Mesele grecesti traditionale inseamna mai mult decat mancare, inseamnă un vin bun si neaparat o conversatie placuta cu prietenii.
Bucataria greceasca este renumita cu delicioasele ei placinte cu branza, cu spanac, cu nuci. La aceasta placinta , grecii ii mai spun "omleta dulce".
Dar ea seamana cu o sarlota buna de tot.Are o  umplutura cremoasa, aseazata intre foi de placinta frumos rumenite si indulcita cu un sirop cu arome de zahar ars, rom si lamaie.O prajitura(sau placinta?) foarte simpla, si extrem de aromata, o prajitura aerata si pufoasa .





Avem NEVOIE de :

400 g foi de placinta
1 cana zahar
1 cana ulei ( 200 g unt topit)
200 ml iaurt capsuni
1 praf de copt
1 zahar vanilat
esenta rom
zeama de lamaie

- pentru siropul de zahar ars:
1+1/2 cana zahar
3 cani apa
esenta rom
zeama de lamaie
coaja de lamaie (optional)





MOD de PREPARARE :


Foile de placinta dezghetate se rup in bucati nu prea marunte.




Intr-un vas spargem ouale si le mixam bine cu zaharul si zaharul vanilat, apoi adaugam uleiul (unt topit)putin cate putin.
Adaugam iaurtul, praful de copt ,zeama de la 1/2 de lamaie si esenta de rom.



Compozitia o rasturnam peste foile de placinte rupte si amestecam.



Ungem o tava mai inalta, care merge la cuptor, cu putin unt si punem acolo compozitia prajiturii.
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade , pina cand se rumeneste prajitura, cam 40-50 de minute.




Intr-un vas in care caramelizam zaharul de obicei, topim zaharul, avand grija sa nu se inchida prea tare la culoare , ca se amareste.
Adaugam apa si lasam pe foc pina se topeste tot zaharul, cam 5-10 minute.Adaugam lamaia si esenta de rom.



Cand prajitura este gata coapta, o scoatem din cuptor si asa calda cum este , rasturnam siropul putin cate putin, peste ea.Siropul se va absorbi incet, incetisor de prajitura calda.




De abia acum vine greul ! Trebuie sa asteptati sa se raceasca de tot ca sa o puteti portiona.



O prajitura ..."uda" buna de tot.
Pofta mare sa aveti !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

12 comentarii:

  1. Silvia Emre

    Seamana cu cele turcesti de aici, as incerca si eu. Îmi place!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tot ce e posibil . Dar cele turcesti cum se fac ?

      Ștergere
  2. Alina Panainte

    Extraordinar de bine arată! Mulțumesc ptr. rețetă! Îmi place ...

    RăspundețiȘtergere
  3. Mariana Mary

    Wow ce bine arata ! Îmi place ...

    RăspundețiȘtergere
  4. Cerasela Zaharie

    Foarte buna ! Sa va fie de bine! Îmi place ...

    RăspundețiȘtergere
  5. Mioara Ioan

    Vaaai, cat am cautat prajitura asta!! Am gasit-o intr-o revista, am facut-o, mi-a placut asa de mult si cred ca am pierdut revista! Numai ca in loc de iaurt, este branza dulce de vaca!
    Minunata, o s-o fac sigur!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E o idee sa incercam si cu branza de vaci....!

      Ștergere
  6. Alina Panainte

    Extraordinar de bine arată! Mulțumesc ptr. rețetă! Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  7. Daniela Prisacariu

    Foarte buna! Am facut-o si eu de cateva ori. Îmi place

    RăspundețiȘtergere
  8. Cand am chef de baclava fac prajitura asta greceasca, cu foi si cu nuca si miere. Iese o minunatie...!

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.