joi, 18 august 2016

Tocana de porc cu ciuperci ( Zeptter)

By In bucatarie la Sidy   Posted at  13:02   Preparate din carne de porc 16 comments

O mancare de care pur si simplu nu te mai saturi, daca esti gurmand si dintre toate legumele , iti place cel mai mult...carnea.
O tocanita excelenta pe care o puteti prepara si din carne de vita, curcan, pui...
Acest fel de mancare arata minunat, este apetisant, bineinteles consistent, are carnea moale si suculenta, iar ciupercile ii vor oferi o aroma si un gust nemaipomenit de gustos.
Este o mancare ca la mama acasa, va spun eu...
Eu am facut aceasta tocana in vasele Zeptter, dar puteti sa o faceti in oricare alt vas.
Prepararea mancarii in vase Zeptter inseamna a gati sanatos , fara apa, fara grasime si fara sare.




Avem NEVOIE de :


1 kg pulpa porc taiata cuburi
2 cepe rosii
2 fire ceapa verde
1 caciulie usturoi( dupa gust)
1 ardei gras rosu
400 g ciuperci Sun Food
400 g rosii cuburi Sun Food
2 linguri pasta gogosari 
piper
patrunjel verde




MOD de PREPARARE :


Curatam ceapa rosie si o taiem solzisori. Ceapa verde o tocam marunt.
Scoatem din conserva ciupercile si le scurgem de aoa, iar rosiile le taiem cuburi, daca nu sunt taiate.
Taiem marunt


Punem vasul Zeptter gol pe aragaz , lasandu-l sa se incalzeasca mediu. Dupa 3-5 minute punem cateva picaturi de apa in vas si daca picaturile se imprastie in forma de perle puteti pune carnea in vas.





La inceput carnea se va lipi de fundul vasului, dar o lasam sa se rumeneasca , fara sa o desprindem pentru ca dupa 2-3 minute se desprinde singura, pentru ca i s-au inchis porii. Apoi o puteti intoarce( amesteca) sa se rumeneasca pe toate partile.




De abia acum se poate adauga toata ceapa si ardeiul .
NU trebuie amestecat !



Acum putem adauga si ciupercile taiate.




Acoperim si facem focul mic de tot  Carnea astfel preparata , in suc propriu este mult mai gustoasa si mai densa decat cea fripta in ulei.
Lasam asa cam 25-30 de minute pina se face carnea bine.




Apoi luam capacul adaugam rosiile cuburi si patrunjelul verde tocat , punem inapoi capacul si stingem focul sub vas. Mancarea va fierbe in continuare.




In cazul in care nu aveti vase Zepter puteti sa faceti tocana in vase obisnuite, dar acolo trebuie sa adaugati grasime, apa si sare.
Puteti sa o serviti asa cum este sau alaturi de mamaliguta calda.

Pofta mare la tocana !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

16 comentarii:

  1. Lia Maria Grozi

    Wau ! buna tare yumii...si ce apetisant arata ...Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere

  2. Mioara Zamfir

    Merg afara sa iau un pic de piine .sunt la servici... ..multumesc Sidy !Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  3. Iancu Lubita

    Şi asta-mi place;bravo Sidonia,o porție zdravănă şi cu ceva salată pentru mine daca se poate! Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce mi-as mai face si eu o tocana de ciuperci, ca am in congelator carne de porc, dar azi dupa ce m-am trezit, am constatat ca nu avem apa si nici maine nu va fi :(((

    RăspundețiȘtergere
  5. Simona Dinu

    Foarte bine arata! Se poate gati doar in zepter? Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  6. Giurgiu Claudia

    O vaaai ... ce minunatie! "Cea mai buna leguma...porcul!" vorba sotului ...Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  7. Carmen Viorica Ivan

    Arata minunat! Si gătitul în vase Zepter intensifica savoarea,păstrează nutrientii...
    Îmi place

    RăspundețiȘtergere

  8. Flaviu Hasegan

    Acum ma duc sa iau niste ciuperci si-un porc. Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  9. Genica Stetca

    Ce bunatate ,daca ai carne si ciuperci ,ce.ti mai poate pofti stomacelul !!!! Îmi place

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.