O mancare de care pur si simplu nu te mai saturi, daca esti gurmand si dintre toate legumele , iti place cel mai mult...carnea.
O tocanita excelenta pe care o puteti prepara si din carne de vita, curcan, pui...
Acest fel de mancare arata minunat, este apetisant, bineinteles consistent, are carnea moale si suculenta, iar ciupercile ii vor oferi o aroma si un gust nemaipomenit de gustos.
Este o mancare ca la mama acasa, va spun eu...
Eu am facut aceasta tocana in vasele Zeptter, dar puteti sa o faceti in oricare alt vas.
Prepararea mancarii in vase Zeptter inseamna a gati sanatos , fara apa, fara grasime si fara sare.
MOD de PREPARARE :
Curatam ceapa rosie si o taiem solzisori. Ceapa verde o tocam marunt.
Scoatem din conserva ciupercile si le scurgem de aoa, iar rosiile le taiem cuburi, daca nu sunt taiate.
Taiem marunt
Punem vasul Zeptter gol pe aragaz , lasandu-l sa se incalzeasca mediu. Dupa 3-5 minute punem cateva picaturi de apa in vas si daca picaturile se imprastie in forma de perle puteti pune carnea in vas.
La inceput carnea se va lipi de fundul vasului, dar o lasam sa se rumeneasca , fara sa o desprindem pentru ca dupa 2-3 minute se desprinde singura, pentru ca i s-au inchis porii. Apoi o puteti intoarce( amesteca) sa se rumeneasca pe toate partile.
De abia acum se poate adauga toata ceapa si ardeiul .
NU trebuie amestecat !
Acum putem adauga si ciupercile taiate.
Acoperim si facem focul mic de tot Carnea astfel preparata , in suc propriu este mult mai gustoasa si mai densa decat cea fripta in ulei.
Lasam asa cam 25-30 de minute pina se face carnea bine.
Apoi luam capacul adaugam rosiile cuburi si patrunjelul verde tocat , punem inapoi capacul si stingem focul sub vas. Mancarea va fierbe in continuare.
In cazul in care nu aveti vase Zepter puteti sa faceti tocana in vase obisnuite, dar acolo trebuie sa adaugati grasime, apa si sare.
Puteti sa o serviti asa cum este sau alaturi de mamaliguta calda.
Pofta mare la tocana !
Lia Maria Grozi
RăspundețiȘtergereWau ! buna tare yumii...si ce apetisant arata ...Îmi place ·
Lia vii tu cu mamaliguta ?
Ștergere
RăspundețiȘtergereMioara Zamfir
Merg afara sa iau un pic de piine .sunt la servici... ..multumesc Sidy !Îmi place ·
Asa, asa...s-o inmoi oleaca-n sos !
ȘtergereIancu Lubita
RăspundețiȘtergereŞi asta-mi place;bravo Sidonia,o porție zdravănă şi cu ceva salată pentru mine daca se poate! Îmi place ·
Se poateeeee...hai ca te servesc cu drag Lulu !
ȘtergereCe mi-as mai face si eu o tocana de ciuperci, ca am in congelator carne de porc, dar azi dupa ce m-am trezit, am constatat ca nu avem apa si nici maine nu va fi :(((
RăspundețiȘtergereO bietii de voi ! Aveti vreo avarie ?
ȘtergereSimona Dinu
RăspundețiȘtergereFoarte bine arata! Se poate gati doar in zepter? Îmi place ·
NU ! Se poate face in orice vas
ȘtergereGiurgiu Claudia
RăspundețiȘtergereO vaaai ... ce minunatie! "Cea mai buna leguma...porcul!" vorba sotului ...Îmi place ·
Carmen Viorica Ivan
RăspundețiȘtergereArata minunat! Si gătitul în vase Zepter intensifica savoarea,păstrează nutrientii...
Îmi place
RăspundețiȘtergereFlaviu Hasegan
Acum ma duc sa iau niste ciuperci si-un porc. Îmi place ·
Un porc intreg Flaviu ???
ȘtergereGenica Stetca
RăspundețiȘtergereCe bunatate ,daca ai carne si ciuperci ,ce.ti mai poate pofti stomacelul !!!! Îmi place
Eventual o....mamaliguta linga.
Ștergere