O reteta delicioasa si foarte imbietoare ,care se face repede si va fi pe placul tuturor cu siguranta.Este un preparat grozav pentru mesele de toamna ale familiei , intrucat este foarte hranitoare si satioasa.
Poate fi servita atat ca si garnitura, cat si ca gustare.Se poate consuma simpla sau cu ceva " legume" fripte, asa cum am facut eu.
Avem NEVOIE de :
1 conopida
1 borcanel ciuperci feliate
200 ml smantana lichida
2 linguri ulei
1 ceapa
2-3 catei usturoi
200 ml lapte
1 lingura amidon
carnati cruzi
patrunjel verde
sare
piper
MOD de PREPARARE :
Conopida se desface in buchetele, se indeparteaza frunzele, se fierbe in apa cu sare, apoi se scurge.
Curatam ceapa si o taiem solzisori apoi o tragem la tigaie in putin ulei, pina se inmoaie.
Feliile de ciuperci la maruntim daca sunt prea mari si le punem peste ceapa.
Amestecam sa se omogenizeze.
Conopida bine scursa , o adaugam in tigaie si asezonam, adaugam si usturoiul trecut prin presa.
Amidonul il amestecam cu putin lapte caldut, avand grija sa nu faca cocoloase, apoi adaugam si restul laptelui si rasturnam peste conopida.
Lasam sa dea cateva clocote , pina se ingroasa sosul apoi presaram patrunjel verde proaspat tocat.
Frigem pe gril carnatii si apoi ii servim cu aceasta minunata conopida cu ciuperci.
Cu aceasta reteta particip la provocarea "Weekend cu spor" a carei gazda este draga mea Lulu, cu aceasta bunatate de mancare .
Pofta mare sda aveti !
Liliana Mihaita
RăspundețiȘtergereDelicios 😘😘pofta buna va doresc . Îmi place !
Iancu Lubita
RăspundețiȘtergereV-a plăcut rețeta mea😃😃?
Daaaaaaa....dar am pus si niste "legume " fripte !
ȘtergereDoina Negru
RăspundețiȘtergereCam greu se mananca la tine,puiule!Si gustos.....Îmi place !
Doina draga poti sa mananci fara carnati si atunci e mai...usor !Pupicei...
ȘtergereTrebuie sa fie ceva foarte bun, amandoua imi plac, ma refer la conopida si la ciuperci, smantana asisderea, deci o combinatie foarte reusita!
RăspundețiȘtergereAha...am inteles. Tu o sa mananci fara "legume" fripte, asa-i ?
Ștergere