duminică, 25 septembrie 2016

Salata de sfecla rosie cu usturoi

By Sidonia Toncean   Posted at  16:57   Salate 6 comments


Sfecla rosie ajuta la detoxifierea organismului ,intareste echilibrul psihic si are un ridicat continut de vitamine, imbunatatind metabolismul, previne aparitia bolilor de inima si are un efect miraculos asupra ficatului.
Cate un pahar de suc de sfecla rosie baut dimineata pe stomacul gol va va regenera celulele hepatice si in timp veti avea o stare de sanatate a organismului mult mai buna.
Sfecla rosie este atat de sanatoasa incat merita sa o avem cat mai des la masa, sub forma de salata, suc sau sa o punem pe iarna.
In aceasta reteta sfecla se fierbe si avem o salata simpla, usor de preparat, aromata si hranitoare.



Avem NEVOIE de :

3 buc sfecla rosie
3 catei usturoi
3 linguri ulei de masline aromat
2 linguri otet de visine rosu
sare
1 ardei iute (optional) - noua ne place mai picant




MOD de PREPARARE :

Punem la fiert sfecla rosie in apa, cam 45-60 de minute, pina intra furculita usor in sfecla.
Apoi le decojim si le dam pe razatoare.




Intr-un bol facem un amestec din ulei, otet , usturoiul pisat si sare, o omogenizam bine .




Amestecam apoi sfecla razuita cu acest dressing si gustam sa vedem de ce mai este nevoie .




Salata este gata , se poate servi alaturi de friptura , sau se poate consuma asa cum este, ca o salata de post .




Daca doriti sa pastrati salata peste iarna,punem sfecla in borcane, avand grija sa se elimine tot aerul din borcan, apoi infiletam capacele.
Asezam borcanele intr-o cratita in care am pus un prosop. Adaugam apa si lasam borcanele cu sfecla sa fiarba cam 20 minute. Le punem in pat cald( paturi) pina adoua zi cand se racesc, apoi le punem in camara.



Pofta mare sa aveti !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

6 comentarii:

  1. Imi place sfecla.Eu cand pun pe iarna o coc in cuptor,imi place mai mult.Dar cand o pregatesc pentru consum imediat o rad asa cruda.Niciodata insa nu am facut cu usturoi,merita cu siguranta sa incerc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E un alt mod de a o prepara. De copt...nu am copt-o inca, dar...trebuie incercat !

      Ștergere
  2. Nina Hotu

    Sanatoasa si gustoasa !!Îmi place .

    RăspundețiȘtergere
  3. Mery Irimia

    Foarte buna si foarte sanatoasa ,,,o seara minunata va doresc !Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  4. Luminita Ronai

    Sanatoasa si usor de facut ! Eu mai pun in ea si putin chimen, ii da o savoare aparte. Multumesc pentru idee, chiar nu am mai facut de mult ! (asta pot sa fac cu usurinta, e delicioasa ! )Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si asa o fac, cu chimion, dar am zis sa mai fac si altfel...

      Ștergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.