marți, 4 octombrie 2016

Cotlet de porc Stroganoff

By Sidonia Toncean   Posted at  06:30   Preparate din carne de porc 11 comments


Am pornit de la reteta "Viţelul Stroganoff"  pe care o am , doar ca am inlocuit carnea  de vita, pe care nu o aveam acum  ,cu niste cotlete de porc fara os .
Aceasta este cu mare succes una dintre acele mancaruri pe care le poti pregati atunci cand nu esti pregatit de oaspeti, dar vrei sa-i dai gata pe cei dragi tie pe care ii servesti in fiecare zi.
Este o reteta  care pe cat de savant ii suna numele, pe atat de simpla este...foarte bun, nepretentios si rapid.
Se pare ca reteta a fost facuta in cinstea familiei nobiliare Stroganoff , iar bucatarul care a creat-o a facut el insusi o opera de arta, care a reusit sa strabata granita timpului.
Stroganoff se poate face cu muschi de vita, cotlet de porc ,piept de pui sau curcan. Gustul difera usor, in functie de carnea folosita, dar toate sunt delicioase. Reteta Stroganoff este simpla, dar rafinata. Este facuta pentru a satisface gusturi pretentioase, cultivate.





Avem NEVOIE de :

1 kg cotlet porc fara os
370 g ciuperci fierte Home Garden
200 ml smantana lichida
250 ml vin alb
75 g unt
1 ceapa 2-3 catei usturoi
2 linguri mustar
2 linguri ulei aromat
1-2 linguri faina
patrunjel verde
sare
piper
boia afumata






MOD de PREPARARE :

Taiem felii cotletul si fiecare felie o crestam pe margini unde are pielita, in 2-3 locuri.Asta pentru ca sa nu se stranga atunci cand frigem cotletul.
Asezonam feliile de cotlet si le lasam putin deoparte , 10-15 minute.





Curatam ceapa si o tocam marunt, ciupercile le taiem in doua sau daca sunt mici, le lasam intregi.
Usturoiul curatat il dam prin presa.




Intr-o tigaie non aderenta topim untul si adaugam uleiul.Cotletul il dam prin faina , scuturam surplusul, apoi il rumenim pe ambele parti in tigaie.
Scoatem cotletul si il punem deoparte.




In grasimea ramasa punem ceapa pe care o sotam pina devine sticloasa, adaugam ciupercile scurse bine, usturoiul presat si mustarul. Amestecam bine, apoi adaugam vinul si lasam sa dea 2-3 clocote.




Introducem in sos, feliile de cotlet rumenite , acoperim vasul si lasam sa fiarba toate cam 45 de minute la foc domol.
Daca e cazul mai adaugam putin vin alb.



Cand cotletele sunt bine patrunse , punem smantana lichida si potrivim gustul de sare si piper.




Deasupra presaram patrunjel verde tocat, mai lasam sa dea un clocot, apoi stingem focul la aragaz.




Drept garnitura am ales un orez cu patrunjel verde.



Servim cotletul Stroganoff cu orez si salata verde.





Pofta mare sa aveti !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

11 comentarii:

  1. Lia Maria Grozi

    Un meniu pe placul meu 👌 delicios 😋👍
    Îmi place

    RăspundețiȘtergere
  2. Liliana Mihaita

    Arata minunat 😘😘Îmi place .

    RăspundețiȘtergere
  3. Iancu Lubita

    Mmm bună trebuie să fie! Îmi place .

    RăspundețiȘtergere
  4. Olteanu Claudia

    Arata tare apetisant! Îmi place .

    RăspundețiȘtergere
  5. Aurica Ermurachi

    Frumos si gustos👍 Îmi place .

    RăspundețiȘtergere
  6. Simina Cibu

    Eu o fac cu piept de pui si este f bun, Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.