Am pornit de la reteta "Viţelul Stroganoff" pe care o am , doar ca am inlocuit carnea de vita, pe care nu o aveam acum ,cu niste cotlete de porc fara os .
Aceasta este cu mare succes una dintre acele mancaruri pe care le poti pregati atunci cand nu esti pregatit de oaspeti, dar vrei sa-i dai gata pe cei dragi tie pe care ii servesti in fiecare zi.
Este o reteta care pe cat de savant ii suna numele, pe atat de simpla este...foarte bun, nepretentios si rapid.
Se pare ca reteta a fost facuta in cinstea familiei nobiliare Stroganoff , iar bucatarul care a creat-o a facut el insusi o opera de arta, care a reusit sa strabata granita timpului.
Stroganoff se poate face cu muschi de vita, cotlet de porc ,piept de pui sau curcan. Gustul difera usor, in functie de carnea folosita, dar toate sunt delicioase. Reteta Stroganoff este simpla, dar rafinata. Este facuta pentru a satisface gusturi pretentioase, cultivate.
Avem NEVOIE de :
1 kg cotlet porc fara os
370 g ciuperci fierte Home Garden
200 ml smantana lichida
250 ml vin alb
75 g unt
1 ceapa 2-3 catei usturoi
2 linguri mustar
2 linguri ulei aromat
1-2 linguri faina
patrunjel verde
sare
piper
boia afumata
MOD de PREPARARE :
Taiem felii cotletul si fiecare felie o crestam pe margini unde are pielita, in 2-3 locuri.Asta pentru ca sa nu se stranga atunci cand frigem cotletul.
Asezonam feliile de cotlet si le lasam putin deoparte , 10-15 minute.
Curatam ceapa si o tocam marunt, ciupercile le taiem in doua sau daca sunt mici, le lasam intregi.
Usturoiul curatat il dam prin presa.
Intr-o tigaie non aderenta topim untul si adaugam uleiul.Cotletul il dam prin faina , scuturam surplusul, apoi il rumenim pe ambele parti in tigaie.
Scoatem cotletul si il punem deoparte.
In grasimea ramasa punem ceapa pe care o sotam pina devine sticloasa, adaugam ciupercile scurse bine, usturoiul presat si mustarul. Amestecam bine, apoi adaugam vinul si lasam sa dea 2-3 clocote.
Introducem in sos, feliile de cotlet rumenite , acoperim vasul si lasam sa fiarba toate cam 45 de minute la foc domol.
Daca e cazul mai adaugam putin vin alb.
Cand cotletele sunt bine patrunse , punem smantana lichida si potrivim gustul de sare si piper.
Deasupra presaram patrunjel verde tocat, mai lasam sa dea un clocot, apoi stingem focul la aragaz.
Lia Maria Grozi
RăspundețiȘtergereUn meniu pe placul meu 👌 delicios 😋👍
Îmi place
Bun de tot, a fost pe gustul nostru...!
ȘtergereLiliana Mihaita
RăspundețiȘtergereArata minunat 😘😘Îmi place .
Si noua ne-a placut mult.
ȘtergereIancu Lubita
RăspundețiȘtergereMmm bună trebuie să fie! Îmi place .
Buna si gustoasa Lulu draga !
ȘtergereOlteanu Claudia
RăspundețiȘtergereArata tare apetisant! Îmi place .
Asa este...si noua ne-a placut mult.
ȘtergereAurica Ermurachi
RăspundețiȘtergereFrumos si gustos👍 Îmi place .
Simina Cibu
RăspundețiȘtergereEu o fac cu piept de pui si este f bun, Îmi place ·
Trebuie incercat si cu pui...savuros !
Ștergere