duminică, 2 octombrie 2016

Prajitura cu gem si bezea de nuca

By Sidonia Toncean   Posted at  06:30   Prajituri 12 comments

O prajitura simpla cu o bezea cu nuci , perfecta pentru momentele cand ai manca ceva dulce.Simpla de facut, cu dulceata si o bezea cu nuci crocanta.
Stratul de bezea cu nuci este o incantare atunci cand musti din prajitura, blatul sfarimicios, dar cu un gem bun, pe gustul vostru, completeaza perfect reteta.
O prajitura delicioasa care mi-a bucurat copilaria. Mama o facea destul de des, mai ales primavara cand probabil ca se gandea sa mai terminam din borcanele de gem ramase din toamna.





Avem NEVOIE de :

- pentru blat
7 galbenusuri
200 g unt
200 g zahar
450  g faina
250 ml lapte caldut
coaja de la o lamaie
1 praf de copt
2  zahar vanilat

- pentru bezea
7 albusuri
200 g zahar
250 g nuca macinata
esenta rom


***
400 g gem afine


MOD de PREPARARE :


Untul pe care l-am tinut  o perioada la temperatura camerei, pina s-a inmuiat, il mixam cu zaharul pina cand se topeste si obtinem o crema spumoasa.




Adaugam pe rind cate un galbenus si mixam in continuare. Numai dupa ce s-a incorporat galbenusul, adaugam altul.




Putin cate putin adaugam laptele caldut, coaja de lamaie, praful de copt amestecat cu faina si zaharul vanilat.




Obtinem un blat cremos ,moale pe care il punem in tava( 35 X 27 cm) captusita cu hartie de copt.Il nivelam si il dam la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade.




Intre timp mixam cu un praf de sare albusurile pina se intaresc, adaugam zaharul( dupa gust), mixam iar pina se intareste apoi punem nuca macinata.
Amestecam cu o spatula pina se incorporeaza bine nuca.




 Dupa 20 de minute scoatem blatul care a facut o crusta si il ungem pe toata suprafata cu gemul de afine.





Peste gem asezam bezeaua de nuca si dam din nou tava la cuptor pentru alte 20 de minute, pina bezeaua prinde culoare.




Scoatem prajitura si o lasam sa se raceasca in tava.
De abia dupa ce s-a racit bine , o putem portiona.




Puteti folosi orice gem doriti si va place mai mult.
Pofta mare sa aveti !



Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

12 comentarii:

  1. Cred ca am si eu prin carnetelul cel vechi de retete ceva foarte asemanator, nu stiu daca exact aceeasi reteta de prajitura cu gem si bezea, dar cam asa ceva arata. N-am mai facut-o de mult, prajitura asta, si ar cam trebui un remake! :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cand mi-am fracturat piciorul ,atunci am visat prajitura asta.
      Asa ca daca ai si tu ceva asemanator cu bezea cu nuca, zau ca as fi interesata Oana....

      Ștergere
  2. Lia Maria Grozi

    Un deliciu yumiii !Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  3. Margareta Cismasiu

    Mama,e o nebunie prajitura asta! Mama o facea mereu si era asa de buna....Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  4. Mioara Bardu

    Amintiri din copilărie.Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  5. Ionela Martoiu

    Mmmm e o bunătate..și eu nu am cuptor..😪😪😪Îmi place .

    RăspundețiȘtergere

  6. Liliana Mihaita

    Arata foarte bine .Îmi place mult !

    RăspundețiȘtergere
  7. Nina Hotu

    Ce fain arata , cred ca este f buna !Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  8. Mioara Ioan

    Minunata si usor de facut! Am facut-o de multe ori! Îmi place

    RăspundețiȘtergere
  9. Camelia Khalil

    Sidonia e nevoie,neaparat,de gem de afine?Nu se poate alt fel? Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Camelia poti sa pui ce gem vrei tu si iti place mai mult.

      Ștergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.