sâmbătă, 8 octombrie 2016

Pulpite cu sofran si salvie cu garnitura de briose din cartofi

By In bucatarie la Sidy   Posted at  17:07   Preparate din carne de pui 8 comments

De obicei sofranul se pastreaza in sticlute mici transparente, pe care atunci cand le deschizi te intimpina un miros placut, care va da un gust savuros carnii.
Bogat in vitama B ,contine de asemenea si provitamina A . Are proprietati sedative, antispasmodice si in acelasi timp afrodisiace.
Aroma șofranului este eliberată la căldură, așa că firișoarele trebuiesc înmuiate într-un lichid cald (apă, lapte sau vin) înainte de folosire.
Costul ridicat al acestuia este datorat dificultatii pe care o ridica recoltarea . Sunt necesare 150 000 de flori pentru a obtine 1 kg de sofran (se extrage pudra), iar recoltarea se face manual.
Salvia este un excelent detoxifiant şi tonic nervos, care nu lasă bătrâneţea să se apropie .
Usor amaruie, emana un parfum proaspat, mai ales asociata cu carnea.Conţine un complex de vitamine, printre vitamina A, B, vitamina C, minerale precum calciu, potasiu, magneziu, fier, zinc şi sodiu, fiind un adevărat izvor de substanţe folositoare organismului.
Carnea de pasare se condimenteaza foarte bine cu salvia; nimic nu este mai placut decat  cateva frunze de salvie cu un pui, pentru a obtine un efect spectaculos si foarte gustos.




Avem NEVOIE de :


4-5  pulpe pui
4-5 cartofi rosii
un varf cutit sofran
100 ml vin alb
1 lingurita rasa salvie
piper alb
condimente pui
3-4 catei usturoi
50 g  bacon
2 felii cascaval
50 g mozzarella rasa




MOD de PREPARARE :


Punem intr-un bol vinul cu 2-3 linguri ulei, condimentele , salvia si sofranul.Omogenizam si le punem apoi peste pulpe.




Pulpele curatate si spalate le portionam in doua, le punem intr-un vas care are si capac , apoi rasturnam marinata peste ele. Le dam la rece de seara pina dimineata sau macar cateva ore.




Ungem o tava cu unt , punem pulpele in ea si rasturnam marinada si mujdeiul de usturoi pe care acum l-am preparat.




Dam tava la cuptor la 200 de grade pentru 30 de minute. Apoi intoarcem pulpele pe cealalta parte si le mai lasam cam 20 de minute pina cand sunt gata rumenite. Daca este cazul le mai ungem cu sosul din tava.




Curatam cartofii , ii spalam apoi ii taiem feliute cat mai subtiri cu ajutorul aparatului.Punem o feliuta de bacon si peste ea rondelele de cartofi, suprapuse una peste alta , cum se vede in poza.Apoi rulam cartofii si obtinem un trandafir ca si cel din poza.





Formele mele de briose au fost prea...largi si am zis ca nu vor iesi trandafirasi , asa ca am renuntat si am facut briose din cartofi.
Am uns cu spray-ul formele am asezat 2-3 rondele de cartofi , apoi am pus peste ele bacon feliat.



Iar cateva rondele de cartofi, apoi o feliuta ( una : in 4) de cheddar, iar rondele de cartofi deasupra.




Deasupra am presarat mozzarella rasa , sare si piper si cateva picuri de ulei.




Am dat tava la cuptor pina cand s-au rumenit frumos briosele de cartofi.




Cand sunt gata rumenite si pulpele si briosele din cartofi, servim alaturi de dulceata de ardei iuti .





Pofta mare sa aveti !







Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

8 comentarii:

  1. Viorica Suciu

    Wow, ce bine arata.Salvia este f. buna folosita ca ceai pt. ficat.
    Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie imi place mult de tot combinatia pui+salvie+lapte si acum am descoperit ce savoare ai , daca adaugi si oleaca de sofran.

      Ștergere
    2. Viorica Suciu

      Da ....ai perfecta dreptate. Eu il pun si in orez ca-I da o culoare frumosa si adpectoasa.Sa aveti pofta buna.

      Ștergere
    3. Adrian Muresan

      Acum stiu ce sa fac cu salvia care ramane dupa gatit: ceai. Îmi place ·

      Ștergere
  2. Tania Kiswani

    Multumim Sidy si pofta buna..! Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  3. Liliana Mihaita

    Arata minunat 😘😘pofta buna. Îmi place .

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.