Carnea de strut este superioara celorlalte feluri de carne ,din punctul de vedere al beneficiilor pentru sanatate, deoarece contine mai putine grasimi si, in mod special, este mai saraca in colesterol.
Frageda, slaba si plina de substante nutritive, carnea de strut este perfecta pentru cei care doresc o alternativa sanatoasa si saraca in grasimi . Are o aroma bogata, similara cu cea a carnii de vanat. Cu un continut scazut de colesterol, sodiu si grasimi, carnea de strut este foarte populara in randurile celor care isi doresc o carne aromata, cu aport ridicat de proteine, care este in acelasi timp si sanatoasa.
Si pentru ca am ajuns la...fundul sacului cu carnea de strut(deocamdata) ⥻ nu puteam sa nu fac ceea ce ne place noua mai mult si mai mult. Adica aceasta mancarica delicioasa pe care o puteti face sau cu mazare sau cu fasole verde.
Avem NEVOIE de :
700 g gulas de strut - de aici se poate procura
1 morcov
2 cepe
700 g mazare(fasole) verde
2 linguri pasta de gogosari
350 g ciuperci fierte
200 ml rosii cuburi Delikat
50 ml vin alb
sare
piper
patrunjel verde
MOD DE PREPARARE :
Mazarea si fasolea verde le decongelam, daca nu le avem proaspete.
Ceapa o curatam si o taiem solzisori, morcovul curatat il dam pe razatoarea mica.
Taiem si carnea in cubulete mici, iar ciupercile le feliem.
In 2 linguri de ulei sotam ceapa ssi apoi adaugam morcovul, amestecam avand grija sa nu se arda.
Adaugam apoi putin vin ,cu care stingem ceapa si morcovul.
Lasam sa fiarba cateva minute, pina dispare alcoolul, apoi adaugam carnea de strut.Amestecam , asezonam si adaugam apa cat sa acopere carnea. Avoperim vasul si la foc mediu lasam sa fiarba bine carnea.
Cam dupa o ora adaugam mazarea (fasolea) verde si rosiile cuburi si lasam sa fiarba inca vrea 10 minute.
Cand toate sunt bine fierte, , deasupra mazarii adaugam patrunjel verde tocat si la fasole presaram marar merde tocat.
La noi asa este...cand fac mazare trebuie sa fac si fasole verde. Unii nu mananca mazare, altii nu mananca fasole verde, asa ca le fac pe amandoua.
Pofta mare sa aveti ! Alegeti ce va place mai mult...
Dana Bora Manciu
RăspundețiȘtergereBuna mancare, in ambele variante. Sa va fie de bine! Îmi place.
Multumim frumos !
ȘtergereDomnica Peste
RăspundețiȘtergereArata foarte bine ,Pofta buna! Îmi place .
Multumesc mult...
ȘtergereNina Hotu
RăspundețiȘtergereFain , pofta mare !Îmi place ·
Multumim frumos !
ȘtergereDomnica Peste
RăspundețiȘtergerePofta buna si o zi buna! Îmi place.
Multumesc mult...
Ștergere
RăspundețiȘtergereLiliana Mihaita
Arata minunat 😘😘pofta buna. Îmi place .
Multumim frumos !
ȘtergereVictoria Gabriela
RăspundețiȘtergereMultumim, doamna draga! Doua retete dintr-o lovitura! Delicioase amandoua. Sidy, esti incredibila la combinatiile pe care le pregatesti. Nu am incercat sa combin niciodata mazarea sau fasolea verde cu ciupercile. Poate doar fasolea verde, asa sotate simplu la tigaie, sau salate. Acum chiar am nevoie de idei pentru mancarea Vaninei. Pup si multumim frumos, iar voua sa va fie de bine! Îmi place .
Au fost atat de gustoase incat si mama a mancat tot din farfurie ! Carnea de strut m-a inebunit, atat e de gustoasa ! Noua ne place mult in supe-ciorbe, gulas, tocanite...Nu ca altfel nu ne-ar place !
ȘtergereMioara Ioan
RăspundețiȘtergereCred ca oricare mancare e ff buna ca e carnea de strut care ii da gust bun! Noua nu ne place mazarea, iar fasolea verde rar lipseste din meniu, ca ne place ff mult si e buna pt diabetici! Mazarea o mai folosesc in ciorba de porc! Nu pun fidea sau orez, ci mazare! Îmi place .
Despre carnea de strut ai perfecta dreptate Mioara , e minunata, eu m-am indragostit de ea!
ȘtergereTocmai din acea cauza si eu fac si mazare si fasole verde in acelasi timp...
Nici nu este grea reteta. trebuie incercata si musai cu o carne de strut. Apropo, ce gust are? Este mai aproape de carnea de pui, curcan, rata, gasca sau iepure ?
RăspundețiȘtergereCarnea de strut seamana mult la gust cu carnea de vanat.
ȘtergereMie nu mi s-a parut ca are vreo aroma specifica, tocmai de aia o si pot manca... altfel... nu mai pot de mila bietelor pasari mari. Intr-adevar, e o carne sanatoasa si usoara!
RăspundețiȘtergereUnele animale ...pentru asta sunt facute ! Sa le taiem...uite la porcul ce urmeaza sa fie taiat de sarbatori.
Ștergere