joi, 24 noiembrie 2016

Mancarica de mazare verde(fasole verde) cu carne de strut si ciuperci

By In bucatarie la Sidy   Posted at  14:57   Preparate din carne de curcan 18 comments

Carnea de strut este superioara celorlalte feluri de carne ,din punctul de vedere al beneficiilor pentru sanatate, deoarece contine mai putine grasimi si, in mod special, este mai saraca in colesterol.
Frageda, slaba si plina de substante nutritive, carnea de strut este perfecta pentru cei care doresc o alternativa sanatoasa si saraca in grasimi . Are o aroma bogata, similara cu cea a carnii de vanat. Cu un continut scazut de colesterol, sodiu si grasimi, carnea de strut este foarte populara in randurile celor care isi doresc o carne aromata, cu aport ridicat de proteine, care este in acelasi timp si sanatoasa.
Si pentru ca am ajuns la...fundul sacului cu carnea de strut(deocamdata) ⥻ nu puteam sa nu fac ceea ce ne place noua mai mult si mai mult. Adica aceasta mancarica delicioasa pe care o puteti face sau cu mazare sau cu fasole verde.




Avem NEVOIE de :

700 g gulas de strut - de aici se poate procura
1 morcov
2 cepe
700 g mazare(fasole) verde
2 linguri pasta de gogosari
350 g ciuperci fierte
200 ml rosii cuburi Delikat
50 ml vin alb
sare
piper
patrunjel verde






MOD DE PREPARARE :

Mazarea si fasolea verde le decongelam, daca nu le avem proaspete.
Ceapa o curatam si o taiem solzisori, morcovul curatat il dam pe razatoarea mica.
Taiem si carnea in cubulete mici, iar ciupercile le feliem.


In 2 linguri de ulei sotam ceapa ssi apoi adaugam morcovul, amestecam avand grija sa nu se arda.




Adaugam apoi putin vin ,cu care stingem ceapa si morcovul.




Lasam sa fiarba cateva minute, pina dispare alcoolul, apoi adaugam carnea de strut.Amestecam , asezonam si adaugam apa cat sa acopere carnea. Avoperim vasul si la foc mediu lasam sa fiarba bine carnea.




Cam dupa o ora adaugam mazarea (fasolea) verde si rosiile cuburi si lasam sa fiarba inca vrea 10 minute.





Cand toate sunt bine fierte, , deasupra mazarii adaugam patrunjel verde tocat si la fasole presaram marar merde tocat.






La noi asa este...cand fac mazare trebuie sa fac si fasole verde. Unii nu mananca mazare, altii nu mananca fasole verde, asa ca le fac pe amandoua.





Pofta mare sa aveti ! Alegeti ce va place mai mult...







Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

18 comentarii:

  1. Dana Bora Manciu

    Buna mancare, in ambele variante. Sa va fie de bine! Îmi place.

    RăspundețiȘtergere
  2. Domnica Peste

    Arata foarte bine ,Pofta buna! Îmi place .

    RăspundețiȘtergere
  3. Domnica Peste

    Pofta buna si o zi buna! Îmi place.

    RăspundețiȘtergere

  4. Liliana Mihaita

    Arata minunat 😘😘pofta buna. Îmi place .

    RăspundețiȘtergere
  5. Victoria Gabriela

    Multumim, doamna draga! Doua retete dintr-o lovitura! Delicioase amandoua. Sidy, esti incredibila la combinatiile pe care le pregatesti. Nu am incercat sa combin niciodata mazarea sau fasolea verde cu ciupercile. Poate doar fasolea verde, asa sotate simplu la tigaie, sau salate. Acum chiar am nevoie de idei pentru mancarea Vaninei. Pup si multumim frumos, iar voua sa va fie de bine! Îmi place .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Au fost atat de gustoase incat si mama a mancat tot din farfurie ! Carnea de strut m-a inebunit, atat e de gustoasa ! Noua ne place mult in supe-ciorbe, gulas, tocanite...Nu ca altfel nu ne-ar place !

      Ștergere
  6. Mioara Ioan

    Cred ca oricare mancare e ff buna ca e carnea de strut care ii da gust bun! Noua nu ne place mazarea, iar fasolea verde rar lipseste din meniu, ca ne place ff mult si e buna pt diabetici! Mazarea o mai folosesc in ciorba de porc! Nu pun fidea sau orez, ci mazare! Îmi place .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Despre carnea de strut ai perfecta dreptate Mioara , e minunata, eu m-am indragostit de ea!
      Tocmai din acea cauza si eu fac si mazare si fasole verde in acelasi timp...

      Ștergere
  7. Nici nu este grea reteta. trebuie incercata si musai cu o carne de strut. Apropo, ce gust are? Este mai aproape de carnea de pui, curcan, rata, gasca sau iepure ?

    RăspundețiȘtergere
  8. Mie nu mi s-a parut ca are vreo aroma specifica, tocmai de aia o si pot manca... altfel... nu mai pot de mila bietelor pasari mari. Intr-adevar, e o carne sanatoasa si usoara!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Unele animale ...pentru asta sunt facute ! Sa le taiem...uite la porcul ce urmeaza sa fie taiat de sarbatori.

      Ștergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.