luni, 12 decembrie 2016

Kaizer de casa

By Sidonia Toncean   Posted at  17:07   Preparate din carne de porc 17 comments

O reteta delicioasa si aromata, foarte simpla de facut.Rezultatul a fost mult peste asteptarile mele .
Se face dintr-o bucata de slanina stratificata cu carne, fleica ,de pe burta porcului sau de linga antricot.
Fara conservanti sau E-uri si cu putina rabdare si mai ales ca e facut de mine, stiu ce pun pe masa ,pentru micul dejun sau de ce nu, pe masa de sarbatoare care urmeaza.




Avem NEVOIE de :

1-1,5 kg slanina porc cu carne
1,5  l apa
50 g coji de ceapa uscata
1 foaie dafin
2 linguri zahar
200 g sare de mare
***
o  caciulie usturoi
3 linguri ulei
piper proaspat macinat
boia afumata




MOD de PREPARARE :

Punem intr-o cratita pe foc apa impreuna cu zaharul, sarea, cojile de ceapa si foaia de dafin.
In momentul in care incepe sa clocoteasca, adaugam slanina si acoperim cratita.
Lasam sa fiarba lin cam o ora.




Luam cratita de pe foc si lasam kaizerul sa se marineze 24 de ore.
Punem la rece dupa ce nu mai este cald.
Scoatem apoi kaizerul si il lasam sa se zvinte.
Curatam usturoiul, il dam prin presa si il amestecam intr-un bol cu piperul macinat, boiaua si uleiul.





Cu ajutorul unei pensule ungem toate partile kaizerului cu acest amestec, mai putin partea cu sorici.




Punem intr-o foaie de copt kaizerul, il infasuram bine  si il lasam 24 de ore la rece sa intre usturoiul in el.




Il scoatem apoi din hartia de copt , il asezam pe o farfurie si se poate zervi alaturi de ceapa rosie.
Pofta buna sa aveti, mai ales ca stiti ce mancati !





Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

17 comentarii:

  1. Elena Zota

    Aveti dreptate . Multumim pentru reteta. Cu siguranta ca si prietenele mele o vor face.Imi place ·

    RăspundețiȘtergere
  2. Mioara Ioan

    Slanina de sub gusa si eu o fac intotdeauna! Daca ingheata un pic, asa-i ca untul, ai tot manca! Ai nimerit-o Sidy ca e frig! Mmmm, ce buna se face!Imi place ·

    RăspundețiȘtergere
  3. Florentina Miulescu

    Foarte buuun! Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  4. Domnica Peste

    Multumesc ptr. reteta .Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  5. Tania Kiswani

    Numai bunataturi ne-ai facut Sidy.., iti multumim...! :)
    Îmi place !

    RăspundețiȘtergere
  6. Simona Sarmasan

    Ce buna este slaninuta de casa !Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  7. Liliana Mihaita

    Bunaaaaa😘pofta buna. Îmi place .

    RăspundețiȘtergere
  8. Dana Costian

    Arata apetisant! Îmi place .

    RăspundețiȘtergere
  9. Ghencea Oprea Florina Dana

    Kaizer nu am facut dar o sunculita bio da si carnati acum preparam.Îmi place

    RăspundețiȘtergere
  10. Nicoleta Lita

    E corect,ce face omu cu mina lui ,e sanatos!!!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Genua Mariana

    Asa facem si noi. Este exceptionala. Îmi place .

    RăspundețiȘtergere
  12. Asa! O bucatica de kaizer am si eu nevoie la o fasole cu carnati pe care o fac azi. Imi trimiti? :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Interesanta reteta,dar ce rol au cojile de ceapa??

    RăspundețiȘtergere
  14. Arata bine ! O sa incerc reteta. La porc, pica pe mine pregatirile...

    RăspundețiȘtergere
  15. Draga mea surioara , asta trebuie facuta!Mersi muuuuuuuuult de reteta si indata ce am pus in practica , iti spun cum a fost.Doar ca trebuie sa astept putin pina la urmatoarea comanda de carne si sa-mi cumpar boia de ardei afumata.
    Mii de pupici si sa va fie de bine!!!

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.