O reteta delicioasa si aromata, foarte simpla de facut.Rezultatul a fost mult peste asteptarile mele .
Se face dintr-o bucata de slanina stratificata cu carne, fleica ,de pe burta porcului sau de linga antricot.
Fara conservanti sau E-uri si cu putina rabdare si mai ales ca e facut de mine, stiu ce pun pe masa ,pentru micul dejun sau de ce nu, pe masa de sarbatoare care urmeaza.
Avem NEVOIE de :
1-1,5 kg slanina porc cu carne
1,5 l apa
50 g coji de ceapa uscata
1 foaie dafin
2 linguri zahar
200 g sare de mare
***
o caciulie usturoi
3 linguri ulei
piper proaspat macinat
boia afumata
MOD de PREPARARE :
Punem intr-o cratita pe foc apa impreuna cu zaharul, sarea, cojile de ceapa si foaia de dafin.
In momentul in care incepe sa clocoteasca, adaugam slanina si acoperim cratita.
Lasam sa fiarba lin cam o ora.
Luam cratita de pe foc si lasam kaizerul sa se marineze 24 de ore.
Punem la rece dupa ce nu mai este cald.
Scoatem apoi kaizerul si il lasam sa se zvinte.
Curatam usturoiul, il dam prin presa si il amestecam intr-un bol cu piperul macinat, boiaua si uleiul.
Cu ajutorul unei pensule ungem toate partile kaizerului cu acest amestec, mai putin partea cu sorici.
Punem intr-o foaie de copt kaizerul, il infasuram bine si il lasam 24 de ore la rece sa intre usturoiul in el.
Il scoatem apoi din hartia de copt , il asezam pe o farfurie si se poate zervi alaturi de ceapa rosie.
Pofta buna sa aveti, mai ales ca stiti ce mancati !
Elena Zota
RăspundețiȘtergereAveti dreptate . Multumim pentru reteta. Cu siguranta ca si prietenele mele o vor face.Imi place ·
Mioara Ioan
RăspundețiȘtergereSlanina de sub gusa si eu o fac intotdeauna! Daca ingheata un pic, asa-i ca untul, ai tot manca! Ai nimerit-o Sidy ca e frig! Mmmm, ce buna se face!Imi place ·
Florentina Miulescu
RăspundețiȘtergereFoarte buuun! Îmi place ·
Domnica Peste
RăspundețiȘtergereMultumesc ptr. reteta .Îmi place ·
Tania Kiswani
RăspundețiȘtergereNumai bunataturi ne-ai facut Sidy.., iti multumim...! :)
Îmi place !
Simona Sarmasan
RăspundețiȘtergereCe buna este slaninuta de casa !Îmi place ·
Liliana Mihaita
RăspundețiȘtergereBunaaaaa😘pofta buna. Îmi place .
Dana Costian
RăspundețiȘtergereArata apetisant! Îmi place .
Ghencea Oprea Florina Dana
RăspundețiȘtergereKaizer nu am facut dar o sunculita bio da si carnati acum preparam.Îmi place
Nicoleta Lita
RăspundețiȘtergereE corect,ce face omu cu mina lui ,e sanatos!!!!
Genua Mariana
RăspundețiȘtergereAsa facem si noi. Este exceptionala. Îmi place .
Asa! O bucatica de kaizer am si eu nevoie la o fasole cu carnati pe care o fac azi. Imi trimiti? :)
RăspundețiȘtergereCu mare drag...poate a si ajuns !
ȘtergereInteresanta reteta,dar ce rol au cojile de ceapa??
RăspundețiȘtergereIi da un gust aparte, Lulu...
ȘtergereArata bine ! O sa incerc reteta. La porc, pica pe mine pregatirile...
RăspundețiȘtergereDraga mea surioara , asta trebuie facuta!Mersi muuuuuuuuult de reteta si indata ce am pus in practica , iti spun cum a fost.Doar ca trebuie sa astept putin pina la urmatoarea comanda de carne si sa-mi cumpar boia de ardei afumata.
RăspundețiȘtergereMii de pupici si sa va fie de bine!!!