Aceasta prajitura (fursecuri se mai poate spune) este excelenta, mai ales cui ii place mult gustul de nuca si scortisoara spunea de departe, prietena mea draga Laura .Aceasta prajitura este usoara si pufoasa, iar aroma scortisoarei este absolut cuceritoare,rapida si delicioasa, de te lingi pe degete .
Daca nu sunteti fani ai prajiturilor cu crema, acum in prag de sarbatori, eu zic ca aceasta prajitura cu scortisoara merge de minune.
Cui nu-i place mirosul de scortisoara in aceste zile ?
Avem NEVOIE de :
Tava este de 42X30 cm
- pentru blat:
270 g faina
150 g unt
150 g zahar pudra
2 galbenusuri
2 oua
100 ml lapte caldut
esenta fructul pasiunii
1 praf de copt
1 borcanel gem de caise
- pentru umplutura:
4 galbenusuri
300 g zahar
300 g nuci macinate
8 albusuri
1 zahar vanilat
2 linguri rase scortisoara
MOD de PREPARARE :
Amestecam intr-un bol mai mare faina cu praful de copt.
Untul care este la temperatura camerei il mixam cu zaharul pina cand se topeste.
Adaugam ouale si galbenusurile , apoi faina si laptele , putin cate putin, mixand in continuare.
Adaugam si esenta .
O tava o captusim cu hartie de copt, unsa cu putin unt, apoi turnam in ea blatul.
Deasupra ungem cu un strat subtire de gem de caise, pe care il incalzim putin, daca nu este destul de moale.
Preparam umplutura mixand galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pina cand se topeste zaharul si obtinem o crema aproape alba.
Adaugam nuca macinata si scortisoara si mixam.
Albusurile le batem spuma cu un pic de sare.
1/3 din albusuri le amestecam cu galbenusurile .
Restul de 2/3 de albusuri le amestecam cu o lingura din compozitia de galbenusuri.
Turnam compozitia umpluturii peste gem si o nivelam pe toata suprafata.
Deasupra intindem albusurile, nivelindu-le si pe acestea.
Dam tava la cuptor , la 160 de grade( depinde de cuptor cum coace), pentru aproximativ 30 de minute , pina se rumenesc albusurile si prajitura trece testul scobitorii.
Lasam apoi prajitura sa se raceasca pe un gratar.
Dupa ce s-a racit, o scoatem din tava si o putem portiona.
Veti simti ca toata bucataria miroase frumos a sarbatoare, a Craciun !
Pofta mare sa aveti !
Draga mea surioara!
RăspundețiȘtergereMinunat ti-a iesit prajiturica si ai dreptate, este un moment potrivit pentru un miros imbietot de scortisoara...mmmmmmmmmhhhhhhhhh il simt deja :-)))
Minunat si sa va fie de bine!!!
Oana Durican
RăspundețiȘtergereMie mi se pare prea intepator mirosul de scortisoara, iar gustul este iute. Foarte rar pun, doar la placinta cu mere, si foarte putin, asa, cat iau intre doua degete. Altfel, prajitura aia imi face cu ochiul ...:)
Oana draga...nu suntem toti la fel ! Trebuie sa fie si exceptii....
ȘtergereEu sunt..."moarta" dupa el.
Te tzuc
RăspundețiȘtergereLiliana Mihaita
Arata minunat de bine😘😘!Îmi place.
Domnica Peste
RăspundețiȘtergereArată super felicitări. Mulțumesc ptr.rețetă !💋💋💋Îmi place ·
Alexandra Artene
RăspundețiȘtergereUn deliciu! 😘Îmi place .
Sorina Lupascu
RăspundețiȘtergereCe bunaaaaaa- i !!! Îmi place .
Loredana Lory
RăspundețiȘtergereFoarte buna hmm...Îmi place ·
Asa este fetelor, este savuroasa, numai buna pe masa de Craciun !
RăspundețiȘtergere