Un preparat ideal pentru platourile cu aperitivele festive.
Pe langa gustul fin,delicat are si un aspect deosebit,usor de preparat si foarte gustos.
Iar acum eu zic ca ne prinde bine ceva mai light si fara carne pe masa.
Reteta am gasit-o pe alte 3-4 bloguri, dar nu am reusit sa aflu a cui este de fapt...i-am facut si eu putine modificari.
Avem NEVOIE de :
400 g crema de branza
200 g cas oaie
100 g unt
250 g cascaval Ceddar maturat
200 g sunca Praga
50 g nuci
300 g struguri rosii
marar verde
sare
piper alb
MOD de PREPARARE :
Intr-o forma de checpunem folie alimentara si o captusim bine pe toti peretii.
Jos si pe partile laterale asezam feliile subtiri de cascaval, iar pe partea de jos si lateralele mici asezam felii de sunca.
Intr-un bol mixam bine untul la temperatura camerei cu crema de branza si casul de oaie razuit.
Asezonam si punem mararul verde tocat marunt.
Mixam sa se omogenizeze bine ingredientele.
Punem jumatate din branza peste feliile de sunca si o nivelam cu o lingura, apasand pe ea putin.
Spalam bine de tot boabele de struguri si le stergem, apoi le asezam peste branza, apasindu-le in stratul de branza.
Urmeaza un alt strat de cascaval, altul de sunca, jumatatea de branza ramasa si un alt rand de boabe de struguri.
Acoperim cu un strat de sunca si apoi cascaval.
Folia ce atarna o punem peste terina, o presam putin si o dam la rece pina a doua zi.
Rasturnam terina pe un platou, indepartam folia si ornam terina dupa bunul plac.
Pofta mare sa aveti !
Veti fi incantati de ce gust bun are....
Mirela Stancu
RăspundețiȘtergereStrugurii se spune ca aduc noroc consumati in noaptea de Revelion. Merci pentru reteta! Îmi place ·
Da Mirela, ai dreptate !Cu mare drag.
ȘtergereSanda Suciu Ex Surtea
RăspundețiȘtergereF, faina si gustoasa, Potrivita pentru noaptea de Revelion fiindca strugurii aduc noroc. Multumesc si pupici.Îmi place
Asa este draga mea Sanda ! Multumesc fain si sarbatori fericite !
ȘtergereLiliana Mihaita
RăspundețiȘtergereArata minunat de bine😘 Îmi place ·
Multumesc Liliana. An Nou fericit !
ȘtergereMaria Mihalache
RăspundețiȘtergereArata tare bine,sunt convinsa ca e tare buna. Îmi place !
Sa sti Medi ca a fost delicios !
ȘtergereBranza cu struguri n-am mai mancat, dar de ce nu? :)
RăspundețiȘtergereVei fi uimita cat de bine se potrivesc...
Ștergere