joi, 5 ianuarie 2017

Tort Banoffee

By Sidonia Toncean   Posted at  06:30   Torturi 11 comments

Un desert englezesc, cu blat crocant din biscuiti digestivi.
Anglia sa mandreste si cu sortimente afrodisiace banoffee cu cafea, ceai, irish cream, ciocolata alba si chiar cu marshmallows.
Este un desert irezistibil, usor de preparat si foarte savuros.
Reteta a fost mult vizualizata ,in luna decembrie, pe net si m-am hotarat sa o incerc si eu ( mai ales ca-mi sosesc englezii mei dragi) si zau ca nu mi-a parut rau, decat ca a disparut urgent din farfurii.
O reteta simpla , fara prea multe ingrediente, care se face rapid, este foarte usor de pregatit,gata in doar 10 minute si nu ai nevoie de un cuptor, pentru ca nu necesita coacere. 





Avem NEVOIE de :


300g biscuiti digestivi
2 cutii lapte condensat(2X397g)
125 g unt
3 banane mari
sirop caramel
500 ml smantana pentru frisca
25 g zahar pudra
coacaze rosii pentru ornat





MOD de PREPARARE :

Aceasta operatiune se poate face cu o zi inainte:punem intr-un vas cele doua conserve de lapte condensat , le acoperim cu apa si le lasam la fiert 2 ore si jumatate , la foc mediu, apoi le scoatem din apa si le lasam sa se raceasca.




Rupem biscuitii cu mana si topim untul, la foc mic.




Punem apoi bucatile de biscuiti in #Clarity Chopper Delimano , mixam citeva secunde, pina obtinem un amestec fin..




Adaugam untul topit peste biscuitii macinati si amestecam sa se incorporeze tot untul.



 Laptele condensat racit il desfacem din conserva fiarta si racita.




Intr-o forma de tort cu peretii detasabili( 24 cm) , tapetata cu folie alimentara, asezam blatul de biscuiti, presat cu ajutorul lingurii, peste care punem crema de lapte condensat obtinuta.O netezim cu ajutorul unui cutit.
Daca vi se pare ca este prea tare, o incalziti putin.





In cazul acesta , apoi o dam la rece cam 15 minute.
Punem sirop caramel peste crema( optional).




Taiem bananele curatate rondelesi le asezam peste crema.
Lasam iar la rece pina terminam frisca.




Batem frisca bine cu zaharul pudra (cele 25 de grame sunt suficiente, nu este greseala) si o punem peste banane.
Acoperim cu lateralele foliei si lasam la rece 2-3 ore, apoi scoatem , inlaturam folia si asezam tortul pe platou.
Ornam cu ornamente de ciocolata sau cu coacaze rosii( sunt in trend in perioada sarbatorilor de iarna).




Nu am mai apucat sa fac poze la sectiunea tortului , pentru ca au gustat si uratorii din el iar noi...l-am papat tot.
Sigur il voi repeta cat de curind , ca e tare gustos.
Pofta mare va doresc !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

11 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Gabi draga sa sti ca se papa foarte repede....precum se face !

      Ștergere
  2. Mioara Mioara

    Multumim pentru aceasta reteta minunata! :* Îmi place

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare drag Mioara .Se face foarte usor si e tare buna...

      Ștergere
  3. Elena Zota

    Trebuie incercat , cred ca este foarte bun .Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da Elena, ai dreptate...doar sa sti ca se termina foarte repede.

      Ștergere
  4. Liliana Mihaita

    Arata superrrrrrr ...Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si e asa de bun ca nu am mai apucat sa-i fac poze in sectiune !

      Ștergere
  5. Domnica Peste

    Arată super felicitări !💋💋💋Îmi place ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Domnica...ti-l recomand cu draga inima.

      Ștergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.