Salata de icre făcută în casă a fost întotdeauna diferită faţă de cea cumpărată in comerţ. Însă nu toate gospodinele se încumetă s-o prepare, din cauza riscului mare ca salata de icre să se taie, zic ele...Am sa va spun cum sa o faceti ca sa scapati de aceasta frica !
Aceasta este o salată în care se simte gustul natural, adevărat al icrelor, fără nici un fel de adaosuri suplimentare, gris fiert,cartof sau miez de pâine.
Salata de icre cea mai gustoasă este din icre de crap- parerea mea- dar la fel de bune sunt si icrele de stiuca.
În momentul în care s-au scos icrele din peşte, trebuie înlăturate toate pieliţele săculeţului în care se află, apoi aşezate pe o sită sau strecurătoare aflată deasupra unui bol. Bolul cu sita cu icre deasupra, se bagă la frigider şi se lasă 8-10 ore să se scurgă sângele ramas. După ce s-a scurs, se dă sare,la 100 g icre, 10 g sare, Se pune in borcan si se poate pastra in frigider pina la 6 luni.
Icrele nu pot fi preparate imediat dupa recoltarea lor, fiindca nu se leaga; dupa circa o saptamana se poate incepe prepararea si consumarea lor.
Avem NEVOIE de
100 g icre de crap
zeama de la o lamaie
350-400 ml ulei(uleiul trebuie sa reprezinte de 3-4 ori cantitatea de icre)
o ceapa mica
50 ml apa minerala rece(sifon)
Pentru salata de icre incepem sa frecam(mixam) icrele puse intr-un bol ,cu zeama de lamaie si le mixam pana se albesc si incep sa isi mareasca volumul.
Adaugam ulei putin cate putin iar la sfarsit cand au crescut suficient de mult, mai adaugam zeama de lamaie daca e nevoie .
Cind sunt gata, adaugam apa minerala foarte rece(poate fi cu un cub de gheata in ea) pentru a le albi si apoi mixam de cateva ori.
Toacam ceapa foarte marunt si o amestecam la salata de icre, apoi potrivim gustul de sare daca mai este nevoie.
Salata noasta e gata se poate orna si servi.Eu am ornat-o cu icre de somon salbatic si am servit-o pe crackers.
Nu-i asa ca se fac foarte usor ?
0 comentarii: