sâmbătă, 17 iulie 2010

Dulceata de visine cu afine

By Sidonia Toncean   Posted at  17:17   Camara de iarna 2 comments


Ingrediente:

Visine
afine
zahar

La 1 kg de fructe adaugam 800 g zahar


 Mod de preparare:

Curatam bine afinele si visinele de codite, le spalam si le lasam sa se scurga.
Scoatem samburii de la visine cu aparatul special sau cu mana.
Cantarim apoi fructele si adaugam zaharul necesar.





Lasam fructele cu zaharul de seara pina dimineata( mai invartim de cateva ori in compozitie)
A doua zi punem fructele cu zaharul pe foc si fierbem aproximativ o ora pina cand incepe sa se ingroasa dulceata.
Umplem borcanele cu dulceata, le infiletam capacele si le punem la fiert intr-un vas cu prosoape infasurate dupa borcane, cam 15-20 de minute din momentul cand incepe sa fiarba.
Dupa ce sunt gata, aoperim borcanele cu alte doua prosoape si le lasam asa pina a doua zi cand sunt reci si le putem pune in camara.




.



  PS.Daca vi se pare ca fructele au lasat prea multa zeama , inainte de a le pune pe foc , umpleti cateva sticle cu acest minunat sirop pe care il veti putea folosi la iarna....este savuros !

Pofta mare !


Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

2 comentarii:

  1. Ce dulcetuti bune si aromate.
    Te asteapta niste premii frumoase la mine pe blog.Te astept sa le ridici.
    Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna combinatia pentru dulceata ! Sigur merge langa o cescuta de cafea, ca pe vremea bunicii.

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.