Visine
afine
zahar
La 1 kg de fructe adaugam 800 g zahar
Curatam bine afinele si visinele de codite, le spalam si le lasam sa se scurga.
Scoatem samburii de la visine cu aparatul special sau cu mana.
Cantarim apoi fructele si adaugam zaharul necesar.
A doua zi punem fructele cu zaharul pe foc si fierbem aproximativ o ora pina cand incepe sa se ingroasa dulceata.
Umplem borcanele cu dulceata, le infiletam capacele si le punem la fiert intr-un vas cu prosoape infasurate dupa borcane, cam 15-20 de minute din momentul cand incepe sa fiarba.
Dupa ce sunt gata, aoperim borcanele cu alte doua prosoape si le lasam asa pina a doua zi cand sunt reci si le putem pune in camara.
.
PS.Daca vi se pare ca fructele au lasat prea multa zeama , inainte de a le pune pe foc , umpleti cateva sticle cu acest minunat sirop pe care il veti putea folosi la iarna....este savuros !
Pofta mare !
Ce dulcetuti bune si aromate.
RăspundețiȘtergereTe asteapta niste premii frumoase la mine pe blog.Te astept sa le ridici.
Te pup.
Buna combinatia pentru dulceata ! Sigur merge langa o cescuta de cafea, ca pe vremea bunicii.
RăspundețiȘtergere