Ingrediente:
3 kg visine
1,5 kg zahar
1 plic conservant ( doar in cazul in care camara nu este destul de racoroasa)
Mod de preparare:
Visinele se spala , li se rup coditele si se lasa apoi la scurs.
Se scot samburii cu dispozitivul special.
Visinele se pun intr-un vas impreuna cu zaharul si se invarte bine sa se topeasca zaharul.
Se lasa asa de azi pe maine , invartindu-se din cand in cand.
A doua zi se adauga la compozitie un pliculet de conservant( daca este cazul). Visinele de preseaza putin in borcane , se acopera cu sirop si se pun capacele.Siropul ramas se pune in sticle capsate. Visinele si siropul se pun apoi direct in camara.
Am zis eu ca la iarna vin la tine.....sunt nemaipomenit de bune .
RăspundețiȘtergereUn sfarsit de saptamana placut!
Eu le puneam cu aspirina pe vremuri, acum e mai simplu la congelator, sa nu ma bati, dar parca sunt si mai bune congelate!
RăspundețiȘtergere