sâmbătă, 12 iulie 2014

Tarta cu zmeura si lapte condensat

By Sidonia Toncean   Posted at  17:00   Prajituri 6 comments

Cu un gust rafinat şi delicat, zmeura este de culoare roșie, cu miros plăcut și gust acrișor-aromat si este o sursă puternică de vitamine, minerale şi antioxidanţi cu reale beneficii pentru întregul organism. Iar consumul zilnic al acesteia, ne poate feri de numeroase probleme de sănătate cum ar fi cancerul, obezitatea, afecţiunile cardiovasculare şi infertilitatea.
Cum piata este deja plina cu zmeura, m-am gandit sa fac o tarta, mai ales ca citisem despre o tarta cu lapte condensat pe pagina Paulei Gafitescu - http://enjoydessert.blogspot.ro/ .Ea o facuse cu lime si mie mi-a placut mult cum arata.Multumesc Paula !




Ingrediente :



- pentru aluat 
1 ou
125 g unt
250 g faina
1 lingura zahar pudra
1 plic zahar vanilat
2 linguri apa rece
putina sare

- pentru umplutura
420 ml  lapte condensat
250 g zmeura
3 galbenusuri
putina sare

- pentru ornat
250 ml frisca
8-9 buc zmeura
2 frunzulite de menta

Mod de preparare :

Framantam faina cu untul taiat cubulete, cu zaharul praf, cel vanilat si cu sarea. Dupa ce s-au omogenizat trebuie sa obtinem un "nisip" la care adaugam oul intreg si apa rece de la frigider.Dam aluatul o ora la rece.
Intre timp incalzim cuptorul la 180 grade C.
Ungem forma de tarta cu unt si dupa trecerea timpului, intindem aluatul gros de 0,5 cm si il punem in forma.
Il impungem cu furculita, apoi il acoperim cu o hartie de copt peste care punem boabe de fasole uscata sa nu se ridice aluatul la copt.





Coacem aluatul 20 de minute, dar cu 5 minute inainte de a fi gata scoatem foaia de copt si boabele de fasole sa se coaca si in interior.
Intre timp preparam umplutura. Desfacem cutia cu laptele condensat, il rasturnam intr-un bol si adaugam galbenusurile si un pic de sare. Amestecam bine de tot , apoi adaugam zmeura intreaga.
Punem crema peste aluatul de tarta si dam in continuare la cuptor pentru inca 30 de minute .




Lasam in cuptor pine se intareste laptele usor, apoi  lasam sa se raceasca.
Batem frisca cu mixerul pina se intareste.





Ornam tarta cu motzuri de frisca in varful carora asezam cate o zmeura si punem cateva frunzulite de menta proaspata.
Portionam tarta :




Sunt sigura ca va va incanta gustul minunat al zmeurei , amestecat  cu aroma laptelui condensat.
Pofta mare sa aveti !




Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

6 comentarii:

  1. Comentariu pe o pagina FB :

    Baidoc Florica

    E delicioasa am gustat la Sidy

    8 ore · Îmi place

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ti-a placut Flori !
      Sa nu uiti de sfatul pe care ti-l-am dat ...
      Te tzuc !

      Ștergere
  2. Alte comentarii de pe Facebook :

    László Simó
    Duminica placuta va doresc!
    acum 22 ore · Îmi place

    Tutelea Mariana
    Imi inchipui ce buna e.
    acum 21 ore · Îmi place

    Melania Parus
    mmmm foarte buna
    acum 17 ore · Îmi place

    Mariana Mihat
    Sidy,ceva sa nu facem diabet , nu ai ????sau vrei sa ne testezi ???/glumesc !!!ce faceti ??/ nu vii dor de noi ? ti-a sosit nepotelul ? vai cate intrebari ti-am pus .va pup, Ma.
    acum 14 ore ·

    Melania Parus
    Diabetul nu se face de la asemenea bunatati ce le face Sidonia ,eu am si nu prea am mancat dulciuri cica de la stress
    acum 14 ore ·

    Mariana Mihat
    Melania am glumit !!!!Sidy e sef maister in bunatati !!!!
    acum 14 ore ·

    Melania Parus
    da draga o admir si tot timpul inventeaza cate ceva ,e nu prea mai am pt.cine sa fac cu regimul meu doar cand plec la fiica mea in Anglia imi dau toata silinta iar gineele meu e incantat desi mama lui e unguroaica si au specificul lor,ii plac ciorbitele mele cu leustean si cimbru,sarmalutele dar acolo nu sunt foi de vita,ouale umplute(reteta mea nu cea cu pateu sa ficatei ),fasolea cu ciolan si toate pastele dar mai ales cea de jumari sau slanina ,materia prima o cumparam de la polonezi ,acolo e totul diferit doar polonezii au magazine cu marfa cam ca la noi.

    RăspundețiȘtergere
  3. Lamuriti-ma va rog, ca eu nu mai inteleg.....
    De ce comentariile apar pe Facebook si nu aici pe blog ? De ce e mai simplu sa se scrie pe Facebook ?

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce tarta buna ai facut, Sidy drag! Tzuc, tzuc, tzuc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am mai facut niciodata umplutura asta si chiar eram sceptica. Dar a fost tare gustoasa !
      Multumesc Merisor , te tzuc cu drag !

      Ștergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.