Cu un gust rafinat şi delicat, zmeura este de culoare roșie, cu miros plăcut și gust acrișor-aromat si este o sursă puternică de vitamine, minerale şi antioxidanţi cu reale beneficii pentru întregul organism. Iar consumul zilnic al acesteia, ne poate feri de numeroase probleme de sănătate cum ar fi cancerul, obezitatea, afecţiunile cardiovasculare şi infertilitatea.
Cum piata este deja plina cu zmeura, m-am gandit sa fac o tarta, mai ales ca citisem despre o tarta cu lapte condensat pe pagina Paulei Gafitescu - http://enjoydessert.blogspot.ro/ .Ea o facuse cu lime si mie mi-a placut mult cum arata.Multumesc Paula !
Ingrediente :
- pentru aluat
1 ou
125 g unt
250 g faina
1 lingura zahar pudra
1 plic zahar vanilat
2 linguri apa rece
putina sare
- pentru umplutura
420 ml lapte condensat
250 g zmeura
3 galbenusuri
putina sare
- pentru ornat
250 ml frisca
8-9 buc zmeura
2 frunzulite de menta
Mod de preparare :
Framantam faina cu untul taiat cubulete, cu zaharul praf, cel vanilat si cu sarea. Dupa ce s-au omogenizat trebuie sa obtinem un "nisip" la care adaugam oul intreg si apa rece de la frigider.Dam aluatul o ora la rece.
Intre timp incalzim cuptorul la 180 grade C.
Ungem forma de tarta cu unt si dupa trecerea timpului, intindem aluatul gros de 0,5 cm si il punem in forma.
Il impungem cu furculita, apoi il acoperim cu o hartie de copt peste care punem boabe de fasole uscata sa nu se ridice aluatul la copt.
Coacem aluatul 20 de minute, dar cu 5 minute inainte de a fi gata scoatem foaia de copt si boabele de fasole sa se coaca si in interior.
Intre timp preparam umplutura. Desfacem cutia cu laptele condensat, il rasturnam intr-un bol si adaugam galbenusurile si un pic de sare. Amestecam bine de tot , apoi adaugam zmeura intreaga.
Punem crema peste aluatul de tarta si dam in continuare la cuptor pentru inca 30 de minute .
Lasam in cuptor pine se intareste laptele usor, apoi lasam sa se raceasca.
Batem frisca cu mixerul pina se intareste.
Ornam tarta cu motzuri de frisca in varful carora asezam cate o zmeura si punem cateva frunzulite de menta proaspata.
Portionam tarta :
Sunt sigura ca va va incanta gustul minunat al zmeurei , amestecat cu aroma laptelui condensat.
Pofta mare sa aveti !
Comentariu pe o pagina FB :
RăspundețiȘtergereBaidoc Florica
E delicioasa am gustat la Sidy
8 ore · Îmi place
Ma bucur ca ti-a placut Flori !
ȘtergereSa nu uiti de sfatul pe care ti-l-am dat ...
Te tzuc !
Alte comentarii de pe Facebook :
RăspundețiȘtergereLászló Simó
Duminica placuta va doresc!
acum 22 ore · Îmi place
Tutelea Mariana
Imi inchipui ce buna e.
acum 21 ore · Îmi place
Melania Parus
mmmm foarte buna
acum 17 ore · Îmi place
Mariana Mihat
Sidy,ceva sa nu facem diabet , nu ai ????sau vrei sa ne testezi ???/glumesc !!!ce faceti ??/ nu vii dor de noi ? ti-a sosit nepotelul ? vai cate intrebari ti-am pus .va pup, Ma.
acum 14 ore ·
Melania Parus
Diabetul nu se face de la asemenea bunatati ce le face Sidonia ,eu am si nu prea am mancat dulciuri cica de la stress
acum 14 ore ·
Mariana Mihat
Melania am glumit !!!!Sidy e sef maister in bunatati !!!!
acum 14 ore ·
Melania Parus
da draga o admir si tot timpul inventeaza cate ceva ,e nu prea mai am pt.cine sa fac cu regimul meu doar cand plec la fiica mea in Anglia imi dau toata silinta iar gineele meu e incantat desi mama lui e unguroaica si au specificul lor,ii plac ciorbitele mele cu leustean si cimbru,sarmalutele dar acolo nu sunt foi de vita,ouale umplute(reteta mea nu cea cu pateu sa ficatei ),fasolea cu ciolan si toate pastele dar mai ales cea de jumari sau slanina ,materia prima o cumparam de la polonezi ,acolo e totul diferit doar polonezii au magazine cu marfa cam ca la noi.
Lamuriti-ma va rog, ca eu nu mai inteleg.....
RăspundețiȘtergereDe ce comentariile apar pe Facebook si nu aici pe blog ? De ce e mai simplu sa se scrie pe Facebook ?
Ce tarta buna ai facut, Sidy drag! Tzuc, tzuc, tzuc!
RăspundețiȘtergereNu am mai facut niciodata umplutura asta si chiar eram sceptica. Dar a fost tare gustoasa !
ȘtergereMultumesc Merisor , te tzuc cu drag !